Подготвяни промени в състава на управителния съвет на Електроенергийния системен

...
Подготвяни промени в състава на управителния съвет на Електроенергийния системен
Коментари Харесай

Готвени рокади в енергийния системен оператор шокираха Валери Симеонов

Подготвяни промени в състава на управителния съвет на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) възмутиха вицепремиера Валери Симеонов от " Обединените патриоти ". Според него най-големият проблем на ръководещата коалиция е кадровият, а той самият отхвърля да носи отговорност за несъгласувани с него решения.

От известие на уеб страницата на ЕСО с вчерашна дата се схваща, че надзорният съвет на държавното сдружение предлага напълно нов състав на управителния съвет заради приключване на мандата на настоящия. На мястото на Иван Йотов, Андрей Живков и Милко Милков се предлага да застъпят е Антон Славов, Ангелин Цачев и Пламен Йорданов.

По това предложение мнение би трябвало да изрази Комисията за енергийно и водно контролиране, а по-късно измененията да бъдат вписани в Търговския указател. Тримата би трябвало сами да изберат кой ще е ръководителят, а кой - изпълнителен шеф, се споделя в известието без да се показват претекстове за новите кандидатури.

Във " Facebook " вицепремиерът Валери Симеонов дефинира Антон Славов като " жизнен пенсионер " и " правилен кадър на Българска социалистическа партия и под директното влияние на Георги Христозов от Движение за права и свободи ". Според него Славов към този момент е бил уволняван от НЕК за несправяне с работата. По информация на вицепремиера Ангелин Цачев пък бил свързван в енергийните кръгове с Таньо Танев - " ръководител на главната компания, спечелила многомилионната държавна поръчка за създаване на далекопроводите ". " Танев ще усвоява парите, а приятелят му Цачев ще го управлява ", иронизира Симеонов.

Вицепремиерът декларира, че е бил шокиран от това, че кадровата смяна в печеливша държавна компания не е била съгласувана с съдружните сътрудници, които нямали съвсем никакво наличие в енергетиката. " Та по какъв начин от Обединени патриоти да носим отговорност за изразходването на тези 500 млн. лева в ЕСО? Мога да кажа напълно ясно, че аз отхвърлям да нося тази отговорност. Поставил съм въпроса пред Борисов и чакам той да бъде решен ", написа Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР