Поделението на оперативно-тактическия комплекс Искандер“ и ескадрилата от самолети Су-25

...
Поделението на оперативно-тактическия комплекс Искандер“ и ескадрилата от самолети Су-25
Коментари Харесай

Беларус обяви незабавна проверка на тактическите ядрени оръжия

„ Поделението на оперативно-тактическия комплекс „ Искандер “ и ескадрилата от самолети Су-25 са подготвени да извършват поставените задания “, сподели министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин. Той добави, че се възнамерява да се ревизира " цялата гама от действия от планирането, подготовката и потреблението на удари с тактическо нуклеарно оръжие ".

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич сподели, че по време на инспекцията „ част от авиационните сили и средства са били предислоцирани на аварийно летище “. След преместването на техническия състав се възнамерява да стартира „ отработване на подготовката за потребление на нестратегически нуклеарни оръжия “.

Според държавния секретар на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович се възнамерява също по този начин да се отработи доставката на нуклеарни оръжия за транспортни средства. Той изясни решението за инспекция с „ военнополитическата конюнктура, на първо място към Беларус “. Той изясни, че тази инспекция е „ планувана на фона на дейностите, осъществявани от сътрудници от Руската федерация по потребление на нестратегически нуклеарни оръжия, и синхронизирана с тях “.

На 6 май съветското министерство на защитата заяви, че по предписание на Владимир Путин е почнало подготовка за учения за „ повишение на готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задания “. По време на учението се възнамерява да се отработят въпросите за „ подготовката и потреблението на нестратегически нуклеарни оръжия “ за „ абсолютно обезпечаване на териториалната целокупност “ и „ в отговор на провокативни изказвания и закани на обособени западни публични лица “ против Русия Федерация. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков по-късно изясни, че Министерството на защитата има поради изказвания на френския президент Еманюел Макрон и „ английски представители “ за „ готовността и даже желанието да се изпратят въоръжени контингенти в Украйна, т.е. изложи бойците на НАТО пред съветската войска.

През юни 2023 година съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия е разположила нуклеарни оръжия в Беларус. Той твърди, че с дейностите си Русия не нарушава Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия, защото няма да трансферира тези оръжия на Беларус, а единствено ги слага - под собствен надзор - на беларуска територия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР