Поддържането на републиканската пътна мрежа на територията на област Разград

...
Поддържането на републиканската пътна мрежа на територията на област Разград
Коментари Харесай

В област Разград пътищата ще бъдат почиствани от 50 машини през зимата

Поддържането на републиканската пътна мрежа на територията на област Разград от общо 544 км. ще се прави от 50 машини през зимния сезон. При усложнена зимна конюнктура ще се употребяват и спомагателни тежки снегоринни плугове, автогрейдери и булдозери, заяви шефът на Областното пътно ръководство инж. Людмил Янев.

Той означи, че техниката е в подготвеност, а компаниите по поддръжката разполагат с нужните им за зимния интервал материали.

Приоритет за Областното пътно ръководство е първокласният път Русе – Разград – Шумен, който е с доста натоварен трафик. Заради невъзможността да се поддържа в положително експлоатационно положение за целия зимен интервал ще бъде затворен третокласният сектор Ясенково – Голяма вода – Хърсово – Голям извор, уточни инж. Янев. По думите му главен проблем през зимния интервал е неспазването на възбраните от страна на водачите. 

„ Много постоянно се следят тежкотоварни коли, чиито гуми са в неприятно положение, такива без вериги и даже жители, които с персоналните си коли навлизат в затворени
сектори. При такива случаи в допълнение се блокират пътищата и се затруднява придвижването на снегопочистващата техника “, разяснява шефът на Областното пътно ръководство. Според него е належащо да се подхващат ограничения за прибързано осведомление на жителите и по-засилен надзор на тежкотоварните моторни транспортни средства, при усложнени метеорологични условия.

В началото на месеца на заседание на Областния съвет за понижаване риска от бедствия, свикано от регионалния шеф Владимир Димитров, институциите и общините в област Разград обявиха подготвеност да реагират при зимни условия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР