Поддържането на аквариум със златни рибки е популярно хоби, което

...
Поддържането на аквариум със златни рибки е популярно хоби, което
Коментари Харесай

Втора златна рибка в аквариума - добра идея ли е?

Поддържането на аквариум със златни рибки е известно занимание, което дава на притежателите красиви и релаксиращи гледки в дома им.

Много хора се запитват дали прибавянето на втора златна рибка в техния аквариум е добра концепция.

Преди да вземете решение, е значимо да се запознаете със характерните потребности на златните рибки и да обмислите другите аспекти на обстановката. Така ще избегнете доста разочарования, а и стрес при водните любимци.

Размерът на аквариума

Един от главните фактори, които би трябвало да се вземат поради преди да си вземете втора златна рибка, е размерът на аквариума. Златните рибки изискват задоволително пространство за плуване и напредък. Ако към този момент имате задоволително огромен аквариум, прибавянето на втора златна рибка може да бъде уместно. В противоположен случай, целесъобразно е да не добавяте повече рибки, с цел да избегнете пренатоварване на водата и проблеми със здравето на златните рибки.

Филтрация и поддръжка на водата

Поддържането на качествено филтрирана вода е от значително значение за здравето на златните рибки. Добавянето на втора рибка в аквариума може да усили равнището на замърсяване на водата, което изисква по-честа поддръжка и по-мощен филтър. Преди да вземете решение за прибавяне на втора рибка, се уверете, че сте подготвени да поемете спомагателната отговорност за поддръжка на аквариума.

 Златна рибка

Социално държание на златните рибки

Важно е да се има поради, че по темперамент златните рибки са обществени същества и могат да се радват на компанията на други рибки от същия тип. Вземането на втора златна рибка може да даде спомагателна стимулация и развлечение за вашата първа рибка. Въпреки това, би трябвало да се следи деликатно държанието на рибките, с цел да се уверите, че няма експанзия или спорове сред тях.

Здравословни съображения

Преди да поставите втора златна рибка в аквариума си, е значимо да се уверите, че първата рибка е здрава и няма никакви болести. В противоположен случай, съществува риск от преместване на заболяванията на втората рибка. Също по този начин, имайте поради, че някои породи златни рибки могат да имат характерни потребности или нападателно държание, което може да се окаже проблематично при общуване с други рибки.

Отглеждането на втора златна рибка в аквариума може да бъде прелестно и обогатяващо прекарване за вас и вашата първа рибка, само че е значимо да се вземат поради другите аспекти на обстановката. Преди да вземете решение, се консултирайте с ветеринарен експерт или умел акварист, с цел да се уверите, че сте готови да се грижите за спомагателната рибка и фактически можете да предоставите подобаващи условия за нейното благоденствие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР