Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия
Коментари Харесай

Кметът на Дупница вече е обвиняем заради отправени заплахи към шефа на полицията

Под управлението на Районна прокуратура – Кюстендил се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 144, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – закана с закононарушение срещу личността на длъжностно лице, оповестяват от държавното обвиняване. По делото са събрани задоволително доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в осъществяване на закононарушението. Установено е, че на 15.03.2024 година в гр. Дупница той се заканил по телефон с закононарушение срещу личността на длъжностно лице – краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Дупница във връзка осъществяване на службата му. Освен това той отправил закана с закононарушение и срещу личността на негови близки.

„ Днес кметът на Дупница се е явил с двама юристи, възползвал се е да не дава пояснения. Предстоят дейности по следствието “, съобщи на брифинг административния началник – областен прокурор на Районна прокуратура – Кюстендил, Албена Разсолкова.

Тя уточни, че въпросната закана е отправена по телефон и тя е следната: Щом искаш война, ще получиш война. Ще съсипя теб и твоето семейство “.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил Първан Дангов е притеглен в качеството на обвинен.

Днес, 13.05.2024 година, обвиняването за осъщественото закононарушение му е предявено в наличие на неговите бранители. За това закононарушение наказването, което се планува е до 5 години отнемане от независимост. Предстои отчет на наблюдаващия прокурор, който ще уточни по-нататъшната работа по делото, посочи още прокурор Разсолкова. В момента в Районна прокуратура – Кюстендил има няколко преписки против кмета на Дупница, по които се работи интензивно, има и досъдебни производства. По тях към момента не са събрани доказателства за покачване на обвиняване. Последната постъпила кореспонденция е за издигането на съветското знаме на пилоните пред Община Дупница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР