Под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен се води разследване за убийство

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен се води разследване за убийство
Коментари Харесай

Убитата в Червен бряг жена два пъти подавала молба за развод

Под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен се води следствие за ликвидиране на жена от брачна половинка ѝ, който се е самоубил след това. Сигналът за осъщественото закононарушение е подаден към 6.50 часа тази заран.

В началния стадий на следствието е открито, че потърпевшата и нападателят са съжителствали взаимно от 2002 година, като от към 20 години живеели в Испания. През 2016 година те сключили цивилен брак. Към края на 2023 година дамата се върнала в България, дружно с двете им деца.

Жената два пъти подавала молби за бракоразвод до районния съд, които след това оттегляла. В началото на 2024 година тя подала молба до районния съд за издаване на заповед за отбрана от домашно принуждение. Малко по-късно тя отдръпнала молбата, като издадената заповед за незабавна отбрана била обезсилена и делото било прекъснато.

До момента на случая двамата съпрузи, дружно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и населявана от родителите на дамата. Сутринта на 10 април 2024 година майката на жертвата намерила тялото ѝ в фамилната спалня.

При осъществения оглед по тялото на жертвата са установени шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая, където е открит трупът, е открит и нож, с който съгласно първичната версия се допуска, че е осъществено закононарушението.

По-късно е открито тялото на самообесилия се мъж в къща, която той бил закупил преди месеци.

По делото се ревизират разнообразни версии по отношение на претекстовете, изискванията и способите и средствата за осъществяване на действията, като следва да се извършат спомагателни огледи на местопрестъпление, разпити на очевидци, да се назначат експертизи и да се съберат и други доказателства за определяне на аргументите, довели до осъщественото закононарушение. Действията по следствието продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен от проверяващ служител на реда от ОД на МВР-Плевен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР