Почти шест години живее и работи в Русия журналистът и

...
Почти шест години живее и работи в Русия журналистът и
Коментари Харесай

Ето какво разказа изгоненият от Русия кореспондент на БНР

Почти шест години живее и работи в Русия журналистът и сътрудник на Българското национално радио – Ангел Григоров. Той беше изпъден от там, откакто България експулсира съветския публицист Александър Гацак.

„ Аз не зная с какво тъкмо се е занимавал Александър Гацак в България. Вярвам в презумпцията за невиновност ”, сподели Григоров по Народоосвободителна въстаническа армия.

Почти незабавно след екстрадицията на Гацак съветските управляващи са привикали Григоров. „ Бях поканен на диалог от шефа на пресцентъра на съветското Министерство на външните работи и заместника на представителя на съветското външно министерство – Мария Захарова. Човекът се споделя Максим Бурляй. На срещата участваха господин от отдела, който се занимава с акредитирането на задграничните публицисти и моят куратор.  В началото на диалога споделиха, че ползват ответните мерки ”, сподели Григоров.

По думите му мнението за България в Русия е като за несуверенна страна, подвластна. „ Така наподобява България в очите на формалните съветски управляващи, и освен България, а всички страни от Европейски Съюз ”, сподели Григоров. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР