Почти няма човек, който да не обича картофи. Хапваме ги

...
Почти няма човек, който да не обича картофи. Хапваме ги
Коментари Харесай

Невероятните ползи от суровите картофи

Почти няма човек, който да не обича картофи. Хапваме ги пържени, печени, варени и в композиция с съвсем всичко. Още повече, че в кореноплодният зарзават се съдържат доста потребни субстанции, които ни оказват помощ да сме здрави.

На фона на всички кулинарни благоприятни условия, които дават картофите, малко са хората, които знаят, че те имат невероятни изгоди за нас още в сурово положение. Разбира се, не става дума да ги консумираме, до момента в който са сурови, а да ги използваме като ефикасно средство за грижа за кожата.

В картофите се съдържа голямо количество нерафинирано нишесте, което е богато на въглехидрати и витамин С. Тези артикули са нужни на кожата, с цел да е здрава и еластична и не на последно място - с по-малко бръчки.

С няколко резенчета сурови картофи да вземем за пример можем да се отървем от тъмните кръгове под очите. Те подтикват кръвообращението, оказват помощ да се свият кръвоносните съдове в региона, върху която са сложени, и облекчават възпаленията. Така че забравете за малко резенчетата от краставица и пробвайте със недопечен картоф.

 Картофи

Този зеленук може да ви и помогне да премахнете и тъмните петна по лицето. Настържете в купа един картоф на ситно, прибавете и половин настъргана краставица. Добавете две супени лъжици ябълков оцет.

Намачкайте добре до образуването на хомогенна примес. С помощта на памучен тампон нанесете сместа върху лицето си като маска и я оставете да подейства 15-20 минути. След като това време изтече, измийте добре лицето си с топла вода.

Суровите картофи могат да ви оказват помощ да спрете и стареенето на кожата. За задачата не са нужни комплицирани предписания, а просто да масажирате лицето си с резенче недопечен картоф всяка вечер, като по-късно измиете лицето си с топла вода. Нишестето в картофите подхранва кожата и оказва помощ за образуването на колаген.

Не по-малко потребен е и сокът от сурови картофи. Той съдържа мощни антиоксидантни съединения, които го трансформират в естествено средство против мускулни и ставни болки. Добавянето му към диетата ви ще управлява несъответствията във възпалителните процеси на тялото, като в същото време ще облекчи болката.

 Сок от картофи

Заради богатото си наличие на витамин С сокът от картофи укрепва имунната система, а антиокидантите в него оказва помощ да освободим тялото си от нездравословните отрови. Също подкрепя работата на сърдечносъдовата система, възстановява храносмилането и даже оказва помощ против подагра.

Всеки елементарно може да си подготви сок от картофи вкъщи. Трябват ви три картофа и една чаша вода. Обелете картофите, нарежете ги на няколко части и ги пасирайте в блендер дружно с чашата вода. След като всички бучки изчезнат, разделете сместа на две дози и пийте заран и вечер от нея.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР