Почивните дни около Великден бяха страхотен старт за българския туристически

...
Почивните дни около Великден бяха страхотен старт за българския туристически
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Няма да се вдигат цените на чадърите по Българскот...

" Почивните дни към Великден бяха страховит старт за българския туристически сезон. По неофициални данни единствено за този интервал имаше към 80 000 туристически записвания, което е оптимистично начало “, разяснява министърът на туризма.

 

" Основният туристически поток си остават българите. Вярно, че нашият туризъм се развива в изискванията на огромна конкуренция със съседите ни от Гърция и Турция, само че нашия туристически артикул има своята уникалност. Тук си е нашето място, нашата страст, тук е прелестно. Българите са добре пристигнали на нашето Черноморие ", сподели още той.

 

Освен българите, отрасловият министър уточни, че най-вече летовници чакаме от Румъния, след нея са Полша, Германия, Англия, Чехия и Израел. " Тази година ще забележим по какъв начин спорът в Близкия изток ще се отрази на туристическия поток “, добави министърът.

Относно това какви цени да чакаме по родното море тази година министър Милошев акцентира, че това е въпрос на комерсиална политика и няма по какъв начин страната да се меси или да постанова регулация.

 

Той обаче открои главният проблем за сектора, който си остава острата липса на фрагменти.

 

Огромният проблем с фрагментите си остава. Това че пазарът ни има потребност от служащи от трети страни не е каприз, а нужда, разясни министърът на туризма.

 

В умозаключение уточни, че водата ни е чиста и моли да спрем „ да си измисляме проблеми, които не съществуват “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР