Почитателите на футбола знаят, че години наред Килиан Мбапе (Париж,

...
Почитателите на футбола знаят, че години наред Килиан Мбапе (Париж,
Коментари Харесай

Футболистът Мбапе ще дебютира в Мадрид, но като флейтист - Извън терена

Почитателите на футбола знаят, че години наред Килиан Мбапе (Париж, 1998) беше фантазия за Флорентино Перес. Президентът на Реал Мадрид бе уверен, че огромната звезда на френския футбол в последна сметка ще облече бялата фланелка на испанския тим. Тази му фантазия обаче завърши, когато нападателят на парижани разгласи през май 2022 година, че възобновява контракта си с ПСЖ най-малко до юни 2025 година, като по този метод осуети прехвърлянето си в испанския кралски клуб. От този миг нататък положителните връзки, които Перес и Мбапе поддържаха, прераснаха в неодобрение.

Наясно с тази обстановка, шефът на Автономна област Мадрид Исабел Диас Аюсо, която е измежду най-верните почитатели на Реал Мадрид и огромен фен на музиката, реши да уговори Мбапе за ангажимент след края на Мондиал 2022 година в Катар. Нападателят на ПСЖ е и незабравим флейтист. Мбапе е учил осем години в Консерваторията Бонди (близо до Париж), преди да се посвети напълно на футбола. Въпреки интензивния си график, той се възползва от дребното свободно време, което има, с цел да продължи да свири на флейта траверсо.

Диас Аюсо предложи на Мбапе да дебютира в Националния музикален Аудиториум в Мадрид като солист в концерт на Оркестъра и хора на Област Мадрид (ORCAM). По време на къс диалог, извършен в Париж, футболистът е признал желанието си, че след привършване на спортната му кариера, ще се посвети на класическата музика.

Споменатият концерт в Националния Аудиториум на Мадрид ще се състои на 27 септември 2023 година Датата не е определена инцидентно, а умишлено от шефката на Автономна област Мадрид, защото на този ден се организира Фестивалът на Сан Флорентино. Това явно е знак към Перес да възобнови връзките си с Мбапе и по този метод да удвои напъните си да го накара да подпише с Реал Мадрид от юни 2025 година, когато изтича договорът на футболиста с ПСЖ.

Мбапе даде зелена светлина на концепцията на Аюсо и изиска програмата да включва обичаното му произведение - Концерт за флейта номер 1 в сол мажор K 313 от Волфганг Амадеус Моцарт.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР