Почетният консул на Великобритания в еквадорския пристанищен град Гуаякил Колин

...
Почетният консул на Великобритания в еквадорския пристанищен град Гуаякил Колин
Коментари Харесай

Отвлякоха почетния консул на Великобритания в Еквадор

Почетният консул на Англия в еквадорския пристанищен град Гуаякил Колин Армстронг е бил похитен в провинция Лос Риос, в югозападната част на страната, заяви полицията, представена от Франс прес.

Дипломатът, който е и аграрни производител, е бил похитен в ранните утринни часове от фермата си в кантона Баба. Полицията съобщи в Х, че в Лос Риос се прави " оперативна и проверяваща активност ".

Засега няма коментар нито от английското посолство, нито от еквадорското външно министерство, отбелязва Агенция Франс Прес.

През последните години Еквадор се трансформира в център на активността на задгранични и локални наркокартели, които постановат режим гнет, включващ убийства, отвличания и изнудване. Склонни към рисково принуждение банди управляват пандизите и улиците на доста градове и пристанища, където насилието внезапно се е нараснало. От 2018 година насам броят на убийствата в страната се е нараснал четирикратно - от 6 на 26 на 100 000 поданици.

Страната е ситуиран сред Колумбия и Перу, най-големите производители на кокаин в света, като през 2021 година Еквадор е конфискувал рекордните 210 тона опиати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР