Почетният генерален консул на Унгария Йордан Йорданов изпрати благодарствено писмо

...
Почетният генерален консул на Унгария Йордан Йорданов изпрати благодарствено писмо
Коментари Харесай

Почетният консул на Унгария благодари на хирург от УМБАЛ - Бургас за спасено дете

Почетният общоприет консул на Унгария Йордан Йорданов изпрати благодарствено писмо до управлението на УМБАЛ - Бургас поради доктор Кирил Симеонов, старши доктор в Първо поделение по хирургия.

Дипломатът останал впечатлен от професионализма и загриженото отношение на експерта след сполучливо позволен тежък случай с малко дете. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение в Бургас.

Петгодишната София е попаднала в бургаската болница с перитонит. Налага се незабавна интервенция, с цел да бъде избавен животът на момичето. Ситуацията е в допълнение усложнена от обстоятелството, че София и родителите ѝ – туристи в Слънчев бряг, не приказват различен език, с изключение на маджарски, и връзката с тях е невъзможна. Това е огромен източник на стрес както за фамилията, по този начин и за медиците. Със съдействието на отдела за преводачески действия на болничното заведение е открит човек, който да обезпечи превод от и на маджарски език

. Операцията минава сполучливо и след 10 дни престой София е изписана от болничното заведение и отпътува за родината си.

" Искаме да изразим нашата огромна благодарност и най-искрена признателност към лекуващия доктор – доктор Кирил Симеонов - хирург, за проявения от него висок професионализъм и безрезервност, сърдечно отношение и прецизен метод при лекуването на дребната пациентка. Изразяваме най-искрена признателност и към управлението на УМБАЛ Бургас за изискванията и цялостното отношение към изпадналото в неволя унгарско дете ", се споделя в писмото на унгарския консул Йордан Йорданов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР