По време на президентството си Доналд Тръмп е критикувал Украйна

...
По време на президентството си Доналд Тръмп е критикувал Украйна
Коментари Харесай

WSJ: Доналд Тръмп наричал Украйна "част от Русия" пред европейски лидери

По време на президентството си Доналд Тръмп е подлагал на критика Украйна за корупция и я е наричал " част от Русия ", оповестява The Wall Street Journal, цитирайки чиновници на Белия дом.
 
По думите им, Тръмп неведнъж е описвал Украйна като " изцяло корумпирана " и цялостна с " ужасни хора ".
През 2017 година Путин прикани Тръмп да признае териториалните искания на Русия към елементи от Украйна, акцентирайки връзките на Русия с Киевска Рус.
 
След това Тръмп почнал постоянно да се оплаква от американската поддръжка за Украйна, наричайки я " вашата Украйна " и " част от Русия " в диалози с европейски водачи. Тръмп е бил уверен, че Украйна се е намесила в президентските избори през 2016 година, които той завоюва.
 
Той се опълчи на продажбата на ракети и " смъртоносна помощ " за Украйна, като сподели, че европейците би трябвало да създадат повече за отбрана на своите съседи.
 
Неговото обграждане твърди Киев, че настояването ще бъде прегледано, когато Тръмп е " в положително въодушевление ". Така се случва и с прехвърлянето на ПТРК Javelin - документът е донесен на Тръмп за автограф, откакто Конгресът утвърди законопроекта за данъчна промяна на президента. И той го подписа.
 
През 2017 година той не пожела да се срещне с президента Порошенко, само че в последна сметка се съгласи. Порошенко, знаейки това, се съгласи да закупи американски въглища от компания от Пенсилвания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР