По време на обстрела на Харков в понеделник следобед руските

...
По време на обстрела на Харков в понеделник следобед руските
Коментари Харесай

Ракета удари телевизионната кула в Харков

По време на обстрела на Харков в понеделник следобяд съветските войски удариха харковската телевизионна кула, оповестяват украинските медии, представени от Би Би Си.

В обществените мрежи се разгласяват фрагменти, на които се вижда, че горната част на кулата се е срутила.

Тази информация беше доказана и от публицист на Франс прес, който е на мястото.

Височината на кулата е 240 метра. Тя е пусната в употреба през 1981 година

Ръководителят на Харковската районна администрация Олег Синегубов също заяви, че съветските войски са атакували обект на телевизионна инфраструктура в Харков.

По думите му чиновниците са били в скривалище по време на удара и няма потърпевши. В същото време се оповестява за спиране на сигнала на цифровата телевизия в града.

Държавната съветска организация РИА Новости заяви, че съветските военни са атакували Харковската телевизионна кула, на която се твърди, че е била инсталирана украинска информационна антена за Противовъздушна отбрана.

Агенцията се базира на " незаконния координатор " Сергей Лебедев, само че съветското министерство на защитата не разяснява публично информацията за удара.

Прокуратурата на Харковска област заяви, че ударът е нанесен от съветска ракета Х-59. Ведомсртвото стартира следствие на нарушавания на законите и обичаите на войната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР