По време на неотдавнашна среща в Техеран заместник-министърът на външните

...
По време на неотдавнашна среща в Техеран заместник-министърът на външните
Коментари Харесай

БРИКС: Един от новите членове на съюза стопля отношенията си с Русия

По време на неотдавнашна среща в Техеран заместник-министърът на външните работи на Иран Махди Сафари и заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков разискаха БРИКС, като особено подчертаха идното председателство на Русия, което ще стартира през 2024 година

Рябков даде висока оценка на участието на Иран и очерта целите на Москва по време на мандата.

Двамата акцентираха необятните действия на БРИКС, обхващащи разнообразни браншове – от стопанската система до културното развиване, като демонстрираха уговорката на Иран за интензивно присъединяване. Забележително е, че шест нови страни, измежду които и Иран, бяха поканени да се причислят към БРИКС от януари 2024 година, което бележи смяна в световното икономическо въздействие оттатък господството на Запада.

Това съдействие има за цел да понижи зависимостта от щатския $, изключително заради геополитическото напрежение след спора в Украйна, което е споделена грижа на страните от БРИКС.

Въпреки рецензиите на Запада по отношение на хипотетичната поддръжка в украинския спор, Иран отхвърля да е предоставял оръжия по време на спора и поддържа стеснен съюз с Русия, изключително в региона на защитата.

Освен това президентът на Иран благодари на съветския президент Путин за поддръжката за участието на Иран в БРИКС по време на телефонен диалог, като акцентира ролята на съюза в оформянето на многополюсен свят.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР