По сигнал председателят на Управителния съвет на Сдружение Да запазим

...
По сигнал председателят на Управителния съвет на Сдружение Да запазим
Коментари Харесай

Лена е в прокуратурата за „Корал“-ите

По сигнал ръководителят на Управителния съвет на Сдружение „ Да запазим Корал “ Атанас Русев е започнало разследване в прокуратурата за документни закононарушения, оповестиха от обвиняването.

Разпитани са десет свидетели, чака се правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи. След правенето на експертизите наблюдаващият прокурор ще реши по какъв начин да продължи следствието и дали ще бъдат повдигнати обвинения, предаде  dariknews. 

Разследването е за това, че е потвърдена неистина в писмено известие, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М. Д. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 6 май 2021 година

В хода на разследването са открити данни за осъществяване и на други документални престъпления – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията, означават от прокуратурата.



В собствен пост Кирил Петков заявява, че през 2022 година е разкрил и другото лице на „ кайтиста “ Атанас Русев. Тогава той подал лист на основния прокурор с 19 лица, в който участва името на Румен Николов – Пашата.

„ Списъкът, подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази заран по този начин артистично се възмущаваше от „ неправдите “, ми звъни сърдит и ми споделя, че не е трябвало да поставям Пашата в моя лист “, написа съпредседателят на ПП–ДБ.



Атанас Русев отговори на Петков. Той назова думите му „ изтъркани опорки дето ги спускаш, с цел да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката “.

Припомняме, че на 28 април в изявление за Българското национално радио във връзка с информация, че ДАНС е сезиран за „ документна машинация, която сте създали вие и Лена Бориславова през май 2021 година “, Кирил Петков отговори, че това е „ следващият ченгеджийски номер “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР