По същество актът на оставката на Росен Желязков може да

...
По същество актът на оставката на Росен Желязков може да
Коментари Харесай

Освобождаването на Желязков като анти ГЕРБ и ДПС коалиция, която ще е на всяка цена

По създание актът на оставката на Росен Желязков може да бъде тълкуван като анти ГЕРБ и Движение за права и свободи коалиция, която ще бъде непременно. 

Това съобщи пред политологът Атанас Радев.

Парламентът освободи предварително ръководителя Росен Желязков. Решението беше взето със 129 гласа " за " и 103 " срещу ". Депутатите то ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ дадоха своя избор за отстраняването му. Против бяха ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Гласуването на оставката на ръководителя на Народно събрание в естествена обстановка би означавало промяна в болшинството.

Ситуацията изисква политическите партии или да вършат предизборни обединения, или в границите на предизборната акция да заявят с кого ще се коалират. 

Председателят на Народно събрание е част от " домовата книга ", както се изрази президентът Радев. Интересно е дали има някакви хрумвания за промени в служебния кабинет – нов министър-председател и договаряне на състав и конструкция на служебния кабинет ". 

Атанас Радев уточни обаче, че " по-скоро няма изгледи за тази обстановка ".

Той означи, че в служебния кабинет " има ярки фигури от страна на ГЕРБ, както и спекулации за това чии са другите министри ". 

" Въпросът не е за състава на кабинета, а диалог по какъв метод ще бъде конструиран идващият. Заявките, които виждаме все още, са за бъдещото ръководство ".

Не би трябвало да се пропуща и фактът, че на терена се появяват нови политически субекти, уточни политологът.

" Интересно е дали Мая Манолова и Ваня Григорова, които се сплотяват, ще получат поддръжка от страна на президента.

В дясното пространство отчетливо се вижда планът на Вили Лилков и обединяването на остарялата градска десница. Но госпожа Григорова има по-сериозни шансове, поради обстоятелството, че съумя да стигне до балотаж в София. В дясното пространство конкуренцията е доста по-жестока ".

Около 6-7 партии биха могли да влязат в Народното събрание, предвижда той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР