По принцип пуйките се считат за непретенциозни домашни птици. Те

...
По принцип пуйките се считат за непретенциозни домашни птици. Те
Коментари Харесай

Съвети при отглеждане на пуйки

По принцип пуйките се смятат за непретенциозни домашни птици. Те се държат в елементарни изолирани пространства с вентилация и можете да употребявате зелена трева, зърнени смеси и смесени фуражи за хранене на пуйки.

Съвети при развъждане на пуйки

Отглеждането на пуйки има някои характерности. Първо би трябвало да разполагате с добре оборудвано помещение с прозорци и гнезда за птици. Ако птиците ще бъдат в него през зимата, то би трябвало да е и изолирано. Летният заслон може да бъде изработен по-малко благонадежден.

Второ, належащо е да се обезпечи намерено пространство, където пуйките да се разхождат денем.

Отглеждането на пуйки изисква избрани условия, които се отнасят основно до микроклимата вътре в помещението.

 Пуйки Снимка: Bru-nO/pixabay.com

Температурата през зимата не би трябвало да пада под нулата, а през лятото - да не се покачва над 22 градуса. За това би трябвало да е оборудвана захранваща и изпусквателна вентилация и постройката да е изолирана.

Подът на помещението би трябвало да е затрупан със пласт плява или дървени стърготини. Два или три пъти седмично постелята се сменя, защото влажната настилка може да аргументи простуда при птиците.

По предписание би трябвало да имате 5-8 женски птици на един мъжки. В случай на развъждане на няколко фамилии с мъжки, би трябвало да сте оборудвали обособени пространства с места за разходки.

Храненето на пуйките

 Грижи за пуйки Снимка: bones64/pixabay.com

Важна роля играе фуражната база. Пуйките на драго сърце ядат зърнени смеси с трици, влажни смеси и пресни билки. Храната на пуйките би трябвало да включва минерални добавки превръзки и скотски протеини (риба и месо, костно брашно, млечни артикули и месни отпадъци).

Основните компликации при развъждането на пуйки са свързани с развъждането на младите птици. Възрастните понасят студа добре и са непретенциозни в храненето. Но младите пуйки са доста чувствителни към температурните условия и качеството на храната.

Наред с кокошките, гъските, патиците, японските кокошки, пуйките са измежду най-предпочитаните селскостопански животни. Те са скъп източник на пуешко месо и пуешки яйца. Ако и вие желаете да отглеждате такива животни, вижте нашите разгласи и цени за пуйки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР