По правило през зимния сезон борбата на местните и централните

...
По правило през зимния сезон борбата на местните и централните
Коментари Харесай

Снежинки колкото тиган - в американския щат Монтана

По предписание през зимния сезон битката на локалните и централните управляващи със снега е титанична. Американският град Сиракюз, който се намира в щата Ню Йорк, се счита за един от най-снежните в страната. През 1992 година управата на града приема разпореждане, съгласно което снегът преди Бъдни вечер е противозаконен. Майката природа обаче не се преценява със законите и покрива града с бяла пелена единствено два дни по-късно.

 

Малцина подозират, че в центъра си снежинките могат да имат всичко от органични частници, през изсъхнал лед и водорасли по бреговете до вулканична пепел и даже остатъци от комети и метеорити, чиито метеори са се разпрашили в атмосферата ни.

 

 

Една от най-ниските температури в нашата слънчева система е измерена на Луната. В кратер от тъмната й страна, където царува безконечен мрак, градусите падат до рекордните 238℃ под нулата.

 

През 1986 г сондата „ Вояджър 2 “ откри друго сходно място. Леденото царство се намира на 30 градуса южно от екватора на Уран. Там уредите засякоха минус 224 градуса.

 

За съпоставяне най-ниската температура на Земята е регистрирана на Антарктида. На 21 юли 1983 година там са измерени минус 93,5 градуса по Целзий. Това припомня температурата на марсианската повърхнина.

 

За съпоставяне отново на Южния полюс, само че през февруари 2020 година е измерена най-високата температура до момента от 18,4 градуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР