По повод високия обществен интерес и множеството коментари около влачена

...
По повод високия обществен интерес и множеството коментари около влачена
Коментари Харесай

Община Разлог официално за влачената лисица по време на фестивала Старчевата

По мотив високия публичен интерес и множеството мнения към влачена от кукер лисица, по време на фестивала Старчевата от община Разлог разгласиха публична позиция. Публикуваме без интервенция:

В част от сценките на вчерашния карнавал “Старчевата ” са употребявани препарирани животни, само че не и такива които са били живи, навреме вързани и дърпани по улиците в Разлог.

Във връзка със създалата се конюнктура в обществените мрежи, Община Разлог е безапелационна, че не

толерира сходно държание, което нарушава хуманно отношение към животните!

Във връзка със обстановката на площада, Община Разлог моли към отговорно държание към животните, както и същите да не бъдат употребявани с обществени цели и изяви на дадена персона.

Община Разлог показва своята позиция, че хората в Разлог не са варвари, споменавайки фактът, че години наред, освен в Разлог, по време на кукерски карнавали препарирани животни са били употребявани от участниците, като част от техните реквизити.

Съобразно пълномощията си Община Разлог следи за хуманното отношение към всички типове животни, като в сходни обстановки глоби и алармира по-висши органи и институции за непозволените деяние на всеки един човек.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР