По повод Световния ден на астмата Белодробната болница в Троян

...
По повод Световния ден на астмата Белодробната болница в Троян
Коментари Харесай

Белодробната болница в Троян организира безплатни прегледи

По мотив Световния ден на астмата Белодробната болница в Троян провежда от през днешния ден до 10 май безвъзмездни профилактични прегледи за пациенти, които са в риск от астма и такива, които към този момент страдат от болестта.

Прегледите ще се правят в профилираните кабинети на лечебното заведение от 8.00 до 16.00 ч. Не е належащо авансово записване за безплатните профилактични прегледи

„ Белодробната функционална лаборатория ще работи при хубаво време с апаратурата си на двора в парка на болничното заведение, тъй че жители на община Троян да могат да се възползват от безвъзмездна спирометрия или гратис проучване на дишането, което е златен стандарт за доказване на бронхо-обструктивни болести, в т. ч. бронхиална астма и изключително значимо е за пациенти, които пушат. Това е главното проучване, само че пациентите, които имат недоволства, с изключение на анамнезата и цялостния клиничен обзор, препоръчан от експертите пулмолози, ще имат опция да се възползват и от нагледно проучване на белия дроб, в случай че е належащо, лабораторни проучвания или микробиологични проучвания “, сподели пред БНР шефът на болничното заведение доктор Цветомила Дудевска.

Д-р Дудевска предложи още когато пациентите усещат, че се затрудняват при нормални физически старания и се задъхват при напълно нормални действия, незабавно да потърсят здравна помощ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР