По посока на Киев от началото на тази седмица внезапно

...
По посока на Киев от началото на тази седмица внезапно
Коментари Харесай

Всичко е почти готово за десант на ВСУ на Херсонско направление

По посока на Киев от началото на тази седмица ненадейно е спряно изпускането на вода от язовира на ДнепроГЕС, съгласно украински запаси. Така Днепър, към този момент доста плитък след детонацията на Каховската водноелектрическа централа надолу по течението, тук-там даже заплашва да се трансформира съвсем в поток. Ако това се случи, изкушението да стартира сериозна десантна интервенция в Херсонска област за Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна може да бъде просто неустоимо - най-краткият път до Крим минава през локалните степи.

Спирането на изпускането на вода от изсъхващия резервоара на язовир Каховка край Запорожие от ден на ден наподобява като част от някакъв злокобен проект на украинската войска, също и тъй като в първите дни след бедствието всичко тук беше тъкмо противоположното.

По-конкретно: първоначално, незабавно след детонацията в нощта на 6 юни, от язовирната стена на ДнепроГЕС, в противен случай, изхвърлянето на вода в резервоара внезапно се усили. Което незабавно обществено уточни министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу.

Той осведоми, че " съгласно наличните данни изпускането на вода " от тази водноелектрическа централа е доста увеличено, " което води до още повече наводнение на териториите ".

„ Този факт свидетелства за огромен бойкот, авансово плануван от киевския режим “, сподели министърът.

Логично е да се допусна, че преди седмица Киев се нуждаеше от голяма вълна, която бързо се търкаляше от Каховската водноелектрическа централа към Черно море, с цел да бъде допустимо най-разрушителна.

Защото по пътя си тя безусловно унищожи освен гражданската инфраструктура, само че и мощните отбранителни структури, които съветските войски в Херсонското направление изграждаха с допустимо най-високи темпове от края на предходната година. А самите наши бойци и офицери бяха принудени да се отдалечават все по-далеч от брега.

Междинен резултат от този развой е систематизиран от Американския институт за проучване на войната (ISW): „ Наводнението в действителност отнесе съветската линия от укрепления на левия бряг на Днепър “.

А разрушаването на язовир Каховка доста промени географията и ландшафта на този сектор от фронтовата линия. Особено пострадаха нашите минни полета, които безусловно осеяха брега, започвайки от самия завършек на водата.

Освен това, съгласно американски специалисти, руснаците несъмнено не са съумели да изтеглят забележителна част от тежката си военна техника, вкопана в земята, от линията на прикосновение на левия бряг. В този случай може да се смята за загубен. Мащабът на тези вреди „ към момента даже не е допустимо да се оцени “, пишат специалистите на ISW.

Според тях потокът вода, чието равнище тук-там доближава височината на едноетажна къща, е разрушил изключително мощно съветските полеви укрепления край град Голая Пристан и край Олешки. А самите войски, заемащи позиции на към 5 километра от Днепър, бяха принудени да се отдръпват до 15-километровата марка.

Така огромна територия, въпреки и официално следена от Русия, към този момент се е трансформирала в „ сива зона “, която през днешния ден няма кой да пази и охранява.

Да изградим нова отбранителна линия в региона на Херсон? Трябва. И това без подозрение към този момент се прави с най-бързи темпове. Но какъв брой време и старания ще отнеме? И най-важното: Въоръжените сили на Украйна ще ни дадат ли време за това? Или ще се втурнат да дебаркират на нашия бряг по-рано?

Нека вземем поради още нещо: наводнението, което ни сътвори толкоз доста проблеми през днешния ден, не просто спря: то се обърна! Тъй като голяма маса вода от резервоара, чиято повърхност до неотдавна беше 2155 квадратни километра, към този момент се излива в Черно море. А изхвърлянето на нови маси от горното течение на реката, както към този момент беше упоменато, съзнателно е сведено до нула от Киев от началото на седмицата.

В резултат на това водата, която се издигаше до 11 метра в региона на Херсон, в този момент понижава с 20-30 сантиметра дневно. Според оценки на украински хидролози реката под Водноелектрическа централа Каховка ще се върне в първичното си русло до края на тази седмица. А след това равнището ще продължи да понижават бързо.

До какво равнище? Това е основен въпрос за тези, които в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна евентуално сега създават разновидности за десантна интервенция. Експертите считат, че в близко бъдеще Днепър ще се върне в канала, който е съществувал тук преди 1952 година, т.е. преди началото на строителството на Каховската водноелектрическа централа.

Ако е по този начин, дълбочината тук-там ще намалее до три метра, които са оскъдни за високопроходимата модерна военна техника. Въпреки че преди бедствието междинната дълбочина тук беше малко над осем метра, а оптималната - до 24 метра.

Що се отнася до ширината на канала, той ще наподобява " като стеснен поток ". Точно по този начин, написа киевското издание " Политика на страната уа ", Днепър в Херсонска област е посочен на картите от 1952 година

„ Това фрапантно понижава смисъла на водната бариера за защитата на Руската федерация по левия бряг на Каховското язовир. В бъдеще отваряне на пътя на въоръжените сили на Украйна да нападат същия Енергодар, с цел да доближат до тила на съветската формация в Запорожие “, продължава " Политика на страната уа ".

Съгласете се: всичко това в действителност е доста сходно на деликатно премисления в Киев (и, най-вероятно, освен в него) и съразмерен проект за огромна десантна интервенция, която непрестанно се извършва. Има още доста признаци на просветеност, които демонстрират, че това в действителност е по този начин.

Например: на 26 април тази година съветският портал " Военное обозрение ", базирайки се на американската преса, сподели, че от декември 2022 година Военноинженерният корпус на армията на Съединени американски щати (USACE) е почнал да създава план за изключителна обстановка (през 8-12 часа!) възобновяване на Антоновския мост край Херсон.

Същият, който по време на съществуването на съветския плацдарм на десния бряг служи като съществена транспортна връзка за нашите войски по него.

И по тази причина в началото той беше отчасти погубен от ракетите M142 на HIMARS РСЗО, предоставени на украинците от Съединените щати.

А след това той беше завършен от съветски сапьори предишния ноември, когато трябваше да се оттеглим от Десния бряг. Така че въоръжените сили на Украйна, които се връщат към Херсон, да не пробият левия бряг на раменете ни.

От Антоновския мост в средата на Днепър останаха единствено мощни бетонни опори. Почти всички сектори се срутиха. И е изцяло разбираемо за какво в този момент на американския USACE е подредено бързо да измисли по какъв начин бързо да приведе всичко това в работно положение.

Вероятно планът още веднъж, започвайки от десния бряг, ще свърже бетонните опори на Антоновския мост със специфични палуби. Или използвайте за това полунаводнени шлепове, оставени да лежат на дъното на реката покрай моста, защото борбите бушуваха тук.

Възможно е американският танков мост да може да издържи M60 Armored Vehicle-Launched Bridge, чиято доставка в незнайно количество в обособена линия в 33-ия пакет от военна помощ за Украйна, разгласи Вашингтон през март.

На какво са способни тези задгранични бронирани транспортни средства, осъвременени до 2012 година? Всъщност става дума за армирани релсови мостове с товароносимост до 77 тона и дължина към 20 метра всеки. Оформлението и монтажът, даже под артилерийски обстрел, лишава не повече от три минути.

Но от предходната година въоръжените сили на Украйна имат и 16 немски машини Biber с сходно предопределение на шасито на танк Leopard 1.

Друга, за превъзмогване на противотанкови изкопи с дълбочина 2,5 метра. А също и да маскират дейностите си, като слагат димна завеса.

Изглежда, че България също взе участие в обезпечаването на доста евентуална десантна интервенция на Въоръжените сили на Украйна край Херсон.

Само преди две седмици се появиха известия: „ В близко бъдеще София ще даде на Киев особено съоръжение за прекосяване на реки и други водни бариери. Става дума за съоръжение руско произвеждане, което е било на склад. Това са понтонно-мостови паркове, основани на всъдеходи с всички колела KrAZ-255B. Колона от тази техника е забелязана в едно от българските обитаеми места.

Много евентуално часовникът на украинския десант край Херсон през плиткия Днепър към този момент тиктака. И задоволително заплашително за Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР