По никакъв начин не съм оказвал натиск. Може би някой

...
По никакъв начин не съм оказвал натиск. Може би някой
Коментари Харесай

Калин Стоянов: По време на частни вечеринки са били разпределяни задачи за дискредитирането ми преди ротацията

По никакъв метод не съм оказвал напън. Може би някой го поучава за всичко, което се случи – първо подаде оставка, по-късно я отдръпна. Това съобщи пред публицисти служебният вътрешен министър преди съвещанието на Временната парламентарна комисия за следствие на корупция в организация " Митници " във връзка свадите към някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Той посочи, че тогава, когато отсъства основният секретар, без значение по каква причина, документът, който съпровожда уведомлението основният секретар дефинира кой да извършва функционалностите на зам.-главния секретар. „ Винаги е било по този начин, това е процедура. По тази причина и сега до назначение на титуляр, функционалността ще се извършва от зам.-главния секрета “, посочи той.

„ Разпитван съм в прокуратурата. Основно ставаше въпрос за назначения, които не се случиха в ОД на МВР-Хасково. Няма по какъв начин някой да ме принуди да назнача който и да било, където и да било, на каквато и да е служба. Имаше виждане, за който ми бе казано, че мога да разгадавам на него, само че това не се случи “, разкри вътрешният министър.

Бойко Рашков срещна всички със Стефан и Марин Димитрови.Те бяха много постоянно в министерството, най-вече Стефан, разгласи.

На въпрос дали има информация, че по време на частни вечеринки са били давали задания по какъв начин да бъде дискредитиран, той удостовери. „ Оттам са се разпределяли задания по какъв начин да бъда дискредитиран до ротацията, с цел да не остана аз министър на вътрешните работи и след това оттова нататък е започвало кадруването “, разкри вътрешният министър.

Той отхвърли Димитрови да се ходели при него в министерството.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, отговори: „ Хора, които видиш при вътрешния министър, без значение в какво качество е там, го възприемаш като чиста монета, още повече, че се случваше много постоянно “, сподели той.

„ За страдание абсурдът е огромен и ще останат огромни репутационни вреди към основния секретар, към Министерство на вътрешните работи и към страната, като цяло. Много мъчно ще възстановим нежното доверие, което българските жители имат към Министерство на вътрешните работи. Трябва да се знае, че Министерство на вътрешните работи не провежда изборите, а единствено ги охранява, грижи се и да няма пазаруване на гласове “, сподели още.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР