По-младите поколения обичат по-екзотичните инвестиции иса яхнали“ доста смело вълната

...
По-младите поколения обичат по-екзотичните инвестиции иса яхнали“ доста смело вълната
Коментари Харесай

М. Панков, ОББ Асет Мениджмънт: В света на числата машинното самообучение вдига летвата

По-младите генерации обичат по-екзотичните вложения иса „ яхнали “ много самоуверено вълната на зеления преход. Част от тях слагат резултата на инвестицията преди всичко -за сметка на доходността, което за нас е изненада.

Това съобщи Марио Панков,Private banking Sales Support Officer в ОББ Асет Мениджмънт, по време на присъединяване си във форума на Darik Business Radar: Бизнесът през идващото десетилетие.

Какво търсят вложителите сега?

Според Панковима вложители, които сапо-прагматични и избират по-доказани инвестиции.

„ Минахме през един доста забавен интервал, станахме очевидци и на военни дейности доста покрай нас, а това рефлектира върху цената на съществени енергоносители, като нефт и природен газ.

Именно затова стандартните тактики, които не влагат отговорно, се показаха по-добре през 2022 година от виновните “, добави той.

Отговорното вложение обаче не е нова тематика за ОББ Асет Мениджмънт, която имаповече от 30 година опит в тази тенденция, стартирайки първия сходен фонд през 1992 година, целящ посредством капиталовата си политика да предизвиква постигането на избрани екологични и обществени цели.

Европа работи в тази тенденция, само че страни, като Китай и Съединени американски щати, са една концепция по-напред, определяйки основни финансови тласъци, които ще се влеят в стопанската система.

" За нас това значи финансова рентабилност, а действително нашата „ борба “ е да реализираме рентабилност “, сподели още специалистът.

Изкуственият разсъдък

По думите на Панков, технологията е относително нова, което дава спомагателна стойност при ръководството на портфейли.

И доколкото една тактика се ръководи напълно от сходен модел на машинно самообразование, най-после е налице и човешкият фактор, т.е. има управител, който следи какво се случва.

„ Ако изкуственият разсъдък направи нещо крайноили лишено от икономическа логичност, ние постоянно можем да се намесим. При състояние че той има по-различна визия за това, което следва и по какъв начин да се разпредели портфейлът, какви финансови принадлежности да се закупят и така нататък, ние го оставяме и даже се учим от него “, уточни специалистът.

Форумът Darik Business Radar: Бизнесът през идващото десетилетие се реализира с поддръжката на ОББ Асет мениджмънт, Българска фондова борса, BULGARIAN PROPERTIES и Соф Кънект.

ВАЖНО! Информацията не съставлява капиталова консултация, съвет, капиталово изследване или рекомендация за вложение и не следва да се пояснява като такава. Пълна информация по отношение на капиталовите фондове, предлагани от ОББ е налична наwww.ubb.bgи наwww.ubbam.bg. Не се подсигуряват облаги и съществува риск за вложителите да не си възстановят цялостния размер на вложените средства. Препоръчително е вложителите да се срещнат деликатно с характера на финансовите принадлежности и да дефинират капиталовите си цели и склонността си да поемат рисковете, преди взимане на капиталово решение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР