По-малко от месец остава до Олимпиадата през 2022 г. в

...
По-малко от месец остава до Олимпиадата през 2022 г. в
Коментари Харесай

Олимпийско: Без черен пипер и дафинов лист в менюто от 700 я...

По-малко от месец остава до Олимпиадата през 2022 година в Пекин. Церемонията по откриването е на 4 февруари, първите надпревари даже по-рано.

Време е да забележим къде ще живеят олимпийците и по какъв начин е проведено олимпийското село. Пристигането там е позволено от 27 януари - съвсем всички делегации ще се опитат да се записват допустимо най-рано, с цел да се срещнат с арените на Пекин.

Китайците построиха три села, те са екологични и надеждни

На Олимпиадата има три села едновременно - по едно във всеки главен клъстер на Игрите: в Пекин, Янцин и Джанджиаку. Това беше направено за улеснение на спортистите, тъй че тези, които да вземем за пример ще се състезават в Янцин, да не би трябвало да стигат до стаите си дълго време.



Общата повърхност на трите села е 330 хиляди квадратни метра. Спортистите ще бъдат настанени в 20 здания, които, както нормално, след Игрите ще се трансфорат в жилищни здания.

Строителството лиши 5 години. Организаторите желаеха да създадат селата допустимо най-екологични и надеждни - в този момент считат, че концепцията е сполучлива.



" И трите зимни олимпийски селища дават отговор на тризвездния стандарт за зелена постройка. По време на строителството на селото в Янцин бяха непокътнати към 130 локални дървета и 24 000 дървета бяха трансплантирани в олимпийската гора ", сподели Лю Юмин, шеф на отдела за обмисляне и строителство на Организационния комитет за 2022 година

Китайците създадоха и специфична система за изхвърляне на боклуци за селата.

В Янцин селото се намира в планината на 900 метра надморска височина. Там всички здания са свързани с отопляеми коридори, с цел да не се постанова на спортистите да се движат в студа.

Това село е обитаемо най-вече със скиори. Те могат да стигнат до пистата (която се намира по-високо) с кабинков въжен превоз, а назад до селото можете да се спуснете със ски надолу по ската незабавно след надпреварата.

Разнообразни кревати, климатизирани стаи и 24-часов фитнес център

Стаи от друг вид - има както за един състезател, по този начин и за двама. Всяка стая е оборудвана с печка и климатик, като всичко това се ръководи посредством приложение за смарт телефон. Леглата могат да се контролират по височина, надолнище и даже дължина (за разлика от Токио 2020, те не са направени от картон).





Селото разполага с всичко за тренировки и спорт - 27 типа фитнес уреди, общо 139 уреди на село. Фитнес центърът работи 24 часа в денонощието и уредите са ситуирани на безвредно разстояние едни от други, с цел да се предотврати непотребен контакт сред спортисти. Освен това спортистите ще могат да посетят зони за отдих, банка, кафене и магазин за дарове.



Всяко село има голяма клиника с 18 отделения, в това число незабавни и хирургични отделения. В клиниката работят 200 души медицински личен състав, вратите са отворени 16 часа в денонощието, а незабавното поделение работи непрекъснато.

Ако някой от спортистите даде позитивен тест за ковид, той ще бъде откаран с кола за спешна помощ в болничното заведение, само че не и в селската клиника. Веднага по-късно лекарите ще разпознават хората, с които инфектираният е контактувал, а специфична санитарна работа ще дезинфекцира стаята му и цялата местност.

В постройките ще бъдат конфигурирани роботи, които да припомнят на спортистите да носят маски, да мият постоянно ръцете си и да заобикалят непотребен контакт.

Роботите са проникнали в Олимпиадата през 2022 година - те ще станат куриери, дезинфектори и даже баристи - една машина ще размени 3-4 души.



Почти 700 ястия, само че всички без пипер

Менюто за олимпийците е създадено в продължение на 4 години - и окончателната версия включва 678 ястия. Повече или по-малко всички усети се вземат поради: единствено хранителни желания, диети, религиозни възгледи и доста повече (ще има вегетарианска храна, халал и кошер).

И несъмнено, менюто включва обичайни китайски ястия: трапезарията е украсена с детайли от традициите на китайската Нова година (празнува се на 1 февруари). Повечето от нормалните подправки и подправки няма да бъдат в храната (общо 48 типа са изключени), в това число черен пипер и дафинов лист. Според уредниците тези подправки могат да доведат до подправен позитивен допинг тест.



Всички принадлежности за хранене са биоразградими - несъмнено, в полза на околната среда. Заради пандемията в столовата на спортистите ще бъдат раздадени маски, ръкавици, памучни тампони със алкохол и дезинфектанти за ръце.
Свързани вести България с 16 състезатели на Зимните олимпийски игри Олимпиадата е под опасност! Съединени американски щати готвят закон против Пекин 2022
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР