По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ

...
По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ
Коментари Харесай

Комисията Нотариуса не събра кворум. АКФ: Бил е информатор на...

По-малко от 10 минути след оповестения начален час, ръководителят ѝ Никола Минчев („ Продължаваме промяната – Демократична България “) означи, че инспекцията на кворума демонстрира, че има петима народни представители членове на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че предвид на последните промени на Правилника за организацията и активността на Народното събрание е отпаднала опцията да може да се открива съвещание на комисия даже и при липса на кворум.

 

В дневния ред имаше една точка - разискване и гласоподаване на отчет на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към убития Мартин Божанов.

 

за събраната от нея информация за осветление на дейностите и бездействията на забърканите институции. 

 

Софийската градска прокуратура (СГП) е схванала в детайлности какви връзки е имал убития Мартин Божанов - Нотариуса в Министерство на вътрешните работи и правосъдната система още в края на 2022 година Тогава са ѝ станали известни именна и обстоятелства за доста магистрати и чиновници на службите, против които и досега не е известно да са взети някакви ограничения от институциите. Това демонстрира справката на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) в Министерство на вътрешните работи, послужила на СГП да образува следствие против възможната незаконна група на Нотариуса в края на април 2023 година и оповестена през вчерашния ден от Антикорупционния фонд.

 

От справката от ГДБОП до Софийска градска прокуратурата излиза наяве, че Мартин Божанов – Нотариуса е бил осведомител и „ доверено лице “ на Министерство на вътрешните работи. Координаторът на  " Правна стратегия " към АФК Лора Георгиева разяснява през днешния ден в ефира на NOVA, че справката е от 2022 година, само че няма подхванати дейности по отношение на посочените в нея данни.

 

Георгиева сподели, че групите на Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо Петров - Еврото са работели дружно, с цел да събират компромати за магистрати.

Тя разясни, че очевидци са разказали по какъв начин се е случвало съдействието.

Георгиева сподели, че информацията е значима, тъй като демонстрира координираните старания на двете незаконни групи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР