По-лесно е да бъдете обективен, когато трябва да решите какви

...
По-лесно е да бъдете обективен, когато трябва да решите какви
Коментари Харесай

8 Тайни“ кога да продавате акции

По-лесно е да бъдете справедлив, когато би трябвало да решите какви акции да купите. Преди да инвестирате пари, можете да употребявате описи с акции, скрининг на акции и рейтинги на акции, с цел да идентифицирате най-хубавите акции за закупуване и наблюдение.

Но откакто притежавате акциите и влезете в играта, вашата логика на психиката се трансформира. Налице са страсти както на лакомия за огромни облаги, по този начин и на боязън от огромни загуби. Тези страсти могат да замъглят вземането на решения. Това прави по-трудно поддържането на неутрален, справедлив взор върху това по кое време да се продават акциите.

За да останете крепко стъпили на земята и с вярно мислене, имайте поради тези осем " секрети ".

Всеки прави неточности. Просто не забравяйте да ограничите загубите.

Дори най-хубавите вложители от време на време губят. Но те не се отдават на безпокойствие, защото акциите падат още повече. Бързо понижават загубите си и не престават напред. Оставете егото и гордостта си пред вратата. Не позволявайте на загуба да ви застигне - нито душевен, нито финансово.

Ако не продадете прекомерно рано, ще продадете прекомерно късно.

За да заключите солидни облаги, продавайте, до момента в който вашите акции към момента се повишават. Както сподели създателят на IBD Уилям Дж. О`Нийл, " Вашата цел е да постигнете обилни облаги и да не се вълнувате, оптимистично, алчно или прочувствено увлечено, когато напредъкът на вашите акции става по-силен. " Следването на правилото за продажба 20%-25% може да ви помогне да извършите това. На бичи пазар акциите с водещ напредък като Nvidia и Meta могат, несъмнено, да работят по-дълго от предстоящото. Но заключването на някои облаги по пътя разрешава на вложителите да защитят част от тези облаги. Освен това понижава риска от връщане на прекалено много при дълготрайно отдръпване.

Имайте проект за продажба, преди да купите.

Истинската драма стартира, когато пристигна време за продажба. Ако нямате правила за продажба и проект за излизане, елементарно е да замръзните и да не предприемете дейности, когато е належащо. Ако вашите акции се повишават, може да станете алчни и да пренебрегнете избрани сигнали за продажба и предупредителни знаци. Освен това, в случай че сте на загуба, можете да извършите рутината " задръжте и се надявайте ". Молиш се да отскочи назад - до момента в който не престават да падат. Останете на земята и дръжте страстите си настрани, като имате проект за продажба авансово. Запишете вашите целеви продажни цени както за взимане на облаги, по този начин и за понижаване на загубите.

Не позволявайте приличната облага да се трансформира в загуба.

Ако имате добра облага от, да речем, 10%, 15% или повече и акциите стартират да понижават, не позволявайте тази облага да изчезне изцяло. Много по-малко разочароващо е да видите по какъв начин 15%-20% облага се трансформира в 5%-10% облага, в сравнение с да видите по какъв начин се трансформира в 10% загуба. Винаги можете да купите акциите назад, в случай че демонстрират възобновена мощ и образуват подобаваща точка за пазаруване.

Не се женете за акциите си. Просто излизайте с тях!

" За положително или за неприятно, за по-богати или за по-бедни " е доблестен и одобрен от времето метод към брачната честност, само че е неприятна концепция, когато става въпрос за вложение в акции. В множеството случаи е по-добре да вземете добра облага, до момента в който я имате. И в никакъв случай не се колебайте да се разделите и да се предпазите от неприятна връзка, в случай че има ясни признаци на проблеми.

Първо продайте губещите си акции.

Когато изграждате печеливш баскетболен тим, не бихте заменили всичките си топ играчи за куп играчи на пейката. И въпреки всичко доста вложители вършат тъкмо това. Те продават акции, в които имат добра облага, и държат тези, които демонстрират загуба. Освен това те считат, че огромна облага е тъкмо зад ъгъла. Това нормално е единствено пожелателно мислене. Направете противоположното. Продайте своите губещи и използвайте тези пари - при изискване че пазарната наклонност е удобна - с цел да добавите спечелили към листата си или да инвестирате повече пари в най-добре представилите се, които към този момент притежавате.

Когато купувате акции, фокусирайте се както върху основите, по този начин и върху борсовата диаграма. Когато продавате, фокусирайте се върху графиката.

Казват, че гледката е страхотна от горната страна и това постоянно се отнася и за акциите. Предупредителните знаци нормално се демонстрират в борсовата диаграма - т.е. механически разбор - преди да се появят в основите на компанията. От решаващо значение е да употребявате както механически, по този начин и фундаментален разбор, когато купувате акции. Същото важи и за вземането на решение по кое време да се продадат акции. Съсредоточете се върху диаграмата и техническия разбор, като деяние на цена и размер и държание към основни пълзящи междинни.

Най-важното предписание за продажба е да купувате в точното време.

Много постоянно срещана неточност, изключително за начинаещи вложители, е пазаруването в несъответствуващ миг. Някои няма да извърнат внимание на времето на пазара и ще купуват по време на пазарна промяна, когато множеството акции падат. Или ще подценен техническото деяние в борсовата диаграма и ще купят прекомерно рано или прекомерно късно. Така че, преди да закупите акции, уверете се, че три основни фактора са налице - пазарна наклонност, огромни облаги, движени от нещо ново, и институционална поддръжка. Това ви оказва помощ да влезете в верния миг, като възможностите за триумф са във ваша изгода.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР