По Коледните празници София може да остане без градски транспорт.

...
По Коледните празници София може да остане без градски транспорт.
Коментари Харесай

София без транспорт за Коледа?

По Коледните празници София може да остане без градски превоз. Това предизвести президентът на КНСБ Пламен Димитров в изявление за Нова тв, по отношение на готовността на транспортните синдикати за ефикасни протестни дейности. С предупредително автошествие на следващия ден синдикатите ще блокират столицата за към два часа по обед, сподели още Димитров.

Дали ще се стигне до ефикасна стачка на градския превоз, зависи от ръководещите, сподели синдикалният водач.

„ Исканията, те са напълно разумни, разбираеми и постижими. Всичките средства, които са нужни за нарастването на заплатите в градския превоз – София, Пловдив, Варна, по-големите градове, са нужни към 40 милиона лв. “.

Ако депутатите не чуят настояванията, „ в София изключително имаме много сериозна решителност за ефикасни протестни дейности, в случай че няма решение тези дни. Днеска е бюджетната комисия в 13.00 часа, тъй че ще забележим дали ще има чуваемост “.

Над 1000 автомобила ще се включат в утрешното автошествие, което ще стартира в 10:00 часа от Ларгото.

„ След това шествието минава по жълтите павета, по Цариградско шосе, на 4-ти км върти назад, обикаля цяла София и се връща назад, тъй че за към два часа, най-вероятно, оправдавам се още занапред на столичани и на всички, които ще бъдат в София на следващия ден, два часа и нещо София ще бъде блокирана цялата “.

Автошествието е единствено предизвестие за синдикално неодобрение. След това всеки от браншовете, за които няма задоволително пари в бюджета, ще провежда своите митинги, посочи Пламен Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР