По искане на Окръжната прокуратура в Плевен е задържан 38-годишен

...
По искане на Окръжната прокуратура в Плевен е задържан 38-годишен
Коментари Харесай

Задържаха 38-годишен за опит за убийство в Койнаре

По искане на Окръжната прокуратура в Плевен е арестуван 38-годишен мъж за опит за ликвидиране. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на прокуратурата.

Мъжът е притеглен в качеството на обвинен за това, че в град Койнаре, община Червен бряг, съзнателно се опитал да умъртви 61-годишен.

Случаят е от вечерта на 6 май, когато потърпевшият е открит в безпомощно положение на улица в града, напомня Българска телеграфна агенция. Настанен е за лекуване в болнично заведение, за живота му няма заплаха.

В хода на следствието е открито, че вечерта на 6 май двамата мъже били посетители в дома на техни познати в град Койнаре. Тъй като обвиненият показал отрицателно отношение към потърпевшия, бил помолен да напусне.

38-годишният си тръгнал, само че причакал на улицата 61-годишния и му нанесъл две прободно-прорезни рани, които проникнали в гръдната празнина. Оставил потърпевшия да лежи на земята и си тръгнал.

По-късно той е открит в безпомощно положение и откаран в Спешно поделение, където му е оказана здравна помощ, допълват от прокуратурата в Плевен.

Окръжният съд е приел доводите на Окръжната прокуратура, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че 38-годишният е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен.

Съдът е счел, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение и е постановил по отношение на него най–тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ".

Определението на съда предстои на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

От прокуратурата прибавиха, че до сегашния миг са разпитани очевидци и са назначени нужните експертизи. Открит и конфискуван е ножът, с който е осъществено закононарушението. Разследването по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Плевен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР