По инициатива на Българския конституционен съд през октомври в София

...
По инициатива на Българския конституционен съд през октомври в София
Коментари Харесай

Конституционният съд ще бъде домакин на първата среща на Балканския конституционен форум

По самодейност на Българския парламентарен съд през октомври в София ще се сътвори Балкански парламентарен конгрес, като продължение на положителното съдействие с конституционните съдилища на прилежащите балкански страни. Това оповестиха от институцията на уеб страницата си. Форумът ще бъде място за продан на положителни практики, хрумвания и опит в конституционното правосъдие сред членуващите във форума юрисдикции чрез организирането на конференции и други събития в областта на конституционното правораздаване.

Първата годишна среща на Балканския парламентарен конгрес ще се организира на 27 октомври в гранд хотел „ Милениум “ в София. В нея ще вземат участие представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Северна Македония, Турция, Хърватска и Черна гора.

Особено внимание на самодейността се отделя от страна на Съда на Европейския съюз (ЕС), Европейския съд по правата на индивида и Европейската комисия - за събитието на 27 октомври в София и откриването на форума идват Кун Ленартс, ръководител на Съда на Европейския съюз, Марко Бошняк, заместник-председател на Европейския съд по правата на индивида и Вера Йоурова - заместник-председател на Европейската комисия.

Приветствие към участниците във форума ще насочат заместител министър-председателят Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова и министърът на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР