По информация на Bloomberg компанията Apple наскоро е придобила канадския

...
По информация на Bloomberg компанията Apple наскоро е придобила канадския
Коментари Харесай

Apple купи поредния AI разработчик, за да въведе функциите му в iOS 18

По информация на Bloomberg компанията Apple неотдавна е придобила канадския разработчик DarwinAI. Той е основал технология с изкуствен интелект за инспекция на съставените елементи по време на индустриалния развой. Но в действителност тази компания създава технологии, които вършат ИИ системите доста по-малко и по-бързи. Десетки някогашни чиновници на компанията към този момент са се включили към отдела за изкуствен интелект на производителя на iPhone.

Представители на Apple обявиха, както нормално, че „ понякога купуват по-малки софтуерни компании “, само че не разкриха своите цели или проекти.

Предполага се, че чиновниците на DarwinAI са интензивно ангажирани с създаването на функционалности основани на невронни мрежи за бъдещите операционни системи iOS 18 и macOS 15. Вероятно Apple ще показа своите лични съперници на чатботовете Bing на Microsoft, OpenAI ChatGPT и Gemini на Гугъл. При това още през тази година.

Вътрешни лица оповестяват, че инженерите на Apple тестват огромни езикови модели във функционалностите с изкуствен интелект, които ще се появят в Siri. В Commands, Messages, Apple Music и други локални приложения.

Остава да изчакаме до юни, с цел да забележим с какво ще ни изненада Apple този път.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР