По един лев на час за нощен труд да получават

...
По един лев на час за нощен труд да получават
Коментари Харесай

Вътрешният министър предлага нощният полицейски труд да струва лев на час

По един лев на час за нощен труд да получават служителите на реда от 1 февруари, предлага министърът на вътрешните работи Младен Маринов в план за заповед, оповестена за публично разискване.

Това е четирикратно увеличение на в този момент получаваните суми от 25 стотинки за час нощен труд на служителите на реда, които от дълго време упорстват за повдигане на заплащането. През юли 2019 година по време на митинг те поканиха министрите да изкарат една нощна промяна с тях и желаеха да получават по 1 лева за труда си през нощта.

Сега отправеното предложение на процедура удовлетворява тяхното предпочитание.

В оповестената за публично разискване заповед на министър Маринов не е заложена смяна за спомагателното заплащане за времето разполагаем, показва уеб сайтът Дневник.бг. То остава както до момента - 10 ст. на час. Същите остават и надбавките за чиновниците на Министерство на вътрешните работи с научни степени. И през 2020 година тези със степен " лекар " ще вземат по 60 лева в допълнение, а докторите на науките по 90 лева

" Публикуваният план на заповед е направен на база до момента настоящите размери на спомагателните хонорари, изплащани на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като се изключи размера на спомагателното заплащане за нощен труд. Предвид това издаването на плана на заповед няма да докара до лишаване на привилегии или ощетяване на чиновниците, на които се изплащат спомагателни хонорари ", написа в претекстовете министър Маринов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР