По думите му страната ни е дискриминирана заради вътрешните проблеми

...
По думите му страната ни е дискриминирана заради вътрешните проблеми
Коментари Харесай

Станишев: Частичният Шенген не решава икономическия проблем, стоки се внасят по суша

По думите му страната ни е дискриминирана поради вътрешните проблеми на една или друга страна. 

" Трябваше да бъдем доста по-категорични и в по-добра съгласуваност с Румъния, в частност във връзка с Австрия. Тоест през техните ползи, техните слаби точки, да дадем явен знак. Австрия има и политически, и стопански ползи както в България, по този начин и в Румъния. Трябваше ясно да се покаже, че няма да поносим сходно отношение към нас. Несправедливо е да бъдем третирани в действителност като втора употреба жители на Европейски Съюз. Което е скандално за мен ", добави Станишев. 

Според него вероятността не е доста ясна, тъй като не е дадена точна дата за премахването на граничния надзор за сухопътните граници. Евродепутатът бе безапелационен, че не може да се слагат нови условия към България, които са отвън критериите за Шенген. 

" Най-вече има политическа неизясненост. Защото политическата обстановка в Австрия единствено ще се изостря през идващите месеци. И една от аргументите е, че ръководещата партия - тази на канцлера - се пробва да се състезава с крайните националисти, които са евроскептични и антиимиграционни, на техен терен. И по тази причина желае да покаже какъв брой е корав ", изясни Сергей Станишев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР