По данни на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO)

...
По данни на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO)
Коментари Харесай

1,5 млн. българи болни от затлъстяване

По данни на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването (EASO) почти 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и страната ни е на едно от водещите места по периодичност на затлъстяването в детска възраст измежду страните от Европейски Съюз, написа Вестник Ретро.

``
реклама

Въпреки трендовете на затлъстяване на популацията досега в България не съществуваше конструкция, която да се ангажира изцяло и дълготрайно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване и чийто екип да избира оптималния лечебен метод за всеки самостоятелен случай.

Поради високата периодичност на болестно затлъстяване измежду българите, за което към този момент съществува ефикасна профилактика и модерно лекуване, и високото професионално равнище на експертите в УМБАЛ " Александровска ", EASO утвърди кандидатурата на болничното заведение за статут на упълномощен Център за лекуване на затлъстяването.

Той ще бъде първият в България функционален експертен център за образование, развиване и възстановяване на диагностиката, лекуването и обгрижването на пациенти с наднормено тегло и затлъстяване, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР