По данни на два независими центъра за лечение на наркозависимости,

...
По данни на два независими центъра за лечение на наркозависимости,
Коментари Харесай

Нов вид наркотичен микс взима жертви

По данни на два самостоятелни центъра за лекуване на наркозависимости, единствено за седмица във Варна са умряли 10 индивида след приложимост на хероин, към който е прибавен синтетичен фентанил, оповестява Българската национална телевизия.

В ефира на „ Денят стартира “ Павел Павлов – ръководител на Асоциацията за предварителна защита на наркомании описа, че констатацията е направена след консултация с други сдружения и организации, работещи в региона на наркозависимостите. Установено е, че случаите на корист с хероин, в комбинацията с фентанил не са еденични.

„ Това е синтетичен опиум, който се смесва с хероин, кокаин, с метанфетамини. Проблемъ ет, че той е извънредно мощен и не може да се дозира и това води до съдбовните случаи след приложимост “, разясни той.

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, синтезирано въз основата на морфина. Той е пет хиляди пъти по-мощен от метадона. По тази пичина предозирането му е доста постоянно и в множеството пъти съдбовно.

Още през 2020г. „ Дойче веле “ в своя разработка предизвести за тази рискова мода измежду опиатите, а през днешния ден излиза наяве, че рисковата примес към този момент се популяризира и в България.

Според Павлов веществото се създава в Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР