По 81 сигнала за купуване на гласове за постановени откази

...
По 81 сигнала за купуване на гласове за постановени откази
Коментари Харесай

Прокуратурата е отказала да разследва 81 сигнала за купуване на гласове за президентския вот

По 81 сигнала за пазаруване на гласове за постановени отводи за формиране на следствия, оповестиха от прокуратурата. Сигналите са за платен избор на президентските избори. Според държавното обвиняване по тях Министерство на вътрешните работи не е събрало задоволително данни за осъществени закононарушения. 51 от отводите са единствено за последната седмица – от 15 до 20 ноември.

Във прокуратурата продължава да действа профилираното звено за изборни закононарушения, написа още в известието. От началото на презиборната акция за президент са формирани 27 следствия и 71 преписки. Най-много са делата в региона на Пловдив.

Специализираното звено в прокуратурата работи без директното присъединяване на Министерство на вътрешните работи. Многократно преди изборите вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че не вижда смисъл от присъединяване на полицията в него. Той даже заподозря, че задачата на прокуратурата е да има информация върху какво работи Министерство на вътрешните работи, с цел да може да стопира следствията.

На тези и предходните избори Министерство на вътрешните работи бе изключително интензивно против пазаруването на гласове. Проверяваха се магазини, където извършването на покупки на вересия може да бъде опрощавано против вярно гласоподаване, компании за бързи заеми, заложни къщи и компании, за които има съмнения за коропоративен избор.

Неведнъж Рашков подлагаше на критика прокуратурата за липса на интензивност по тези каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР