ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Братът на момче, починало миналата

...
ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Братът на момче, починало миналата
Коментари Харесай

Камбоджа съобщава за нов случай на птичи грип, братът на 9-годишно дете, починало от вируса

ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Братът на момче, умряло предходната седмица от птичи грип, е тестван позитивен за вируса, заяви министерството на опазването на здравето на Камбоджа в понеделник.

Смъртта на 9-годишното дете в североизточната провинция Кратие е първата от птичи грип в Камбоджа тази година, откакто предходната година бяха докладвани четири от Световна здравна организация.

Птичият грип, прочут също като инфлуенца по птиците, нормално се популяризира измежду домашните птици и не се смяташе за опасност за хората до експлоадирането на зараза през 1997 година измежду посетителите на пазарите за птиче месо в Хонконг. Повечето случаи при хора включват пряк контакт със инфектирани домашни птици, само че има опасения, че вирусът може да еволюира, с цел да се популяризира по-лесно сред хората.

СЗО и Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации този месец предизвестиха, че празненствата по случай Лунната Нова година, които се честват в огромна част от Азия, съставляват нараснал ри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР