Пловдивският Военен съд остави зад решетките тартора на наказателната бригада,

...
Пловдивският Военен съд остави зад решетките тартора на наказателната бригада,
Коментари Харесай

Бившият търговски директор на “Ботев“ остава в ареста

Пловдивският Военен съд остави зад решетките тартора на наказателната бригада, работила във ФК " Ботев " Въльо Петров. Днес военните магистрати гледат ограниченията на четиримата задържани по обвиняване в проведена предстъпна група. 
Прочетете още
Прокурорът съобщи, че няма смяна, с цел да се наложи по-лека мярка за Въльо. Той настоя за потвърждаване на марката, тъй като изрично е налице доказателство, че той е съпричастен към закононарушението. По думите му е налице заплаха за извърши на ново закононарушение. Има доказателства, че потърпевшите са търсени след показанията, които са дали в хода на досъдебното произвеждане, още когато делото е било в окръжна прокуратура.

Адвокатът на Петров - Константин Давчев изиска мярката на клиента му да бъде сменена с по-лека, защото през времето на ареста с него и съучастниците му не са провеждани никакви следствени дейности. 

Адвокат  Давчев смята, че едно от обвиняванията е мощно разколебано, тъй като не са събрани никакви нови доказателства. “Налице са били някакви данни за някаква група. На този стадий обаче няма нови доказателства и те не са надградени по никакъв метод. Тези обвинявания ми звучат доста необичайно, неразбираемо, ” сподели още Давчев. Относно обвиняването за опит за изнудване, юристът разяснява, че няма никаква конкретика за дата и няма доказателства, че е употребявано заплашване, с цел да има изнудване. 

По думите на Давчев, неговият клиент Въльо е с напълно позитивна характерност и е оправдан, като последно е съден за леко закононарушение. Прокурорът от Окръжен съд обаче бе на противоположната позиция, като съобщи, че от много време не е виждал сходно престъпно досие. 

Адвокатът съобщи, че водените срещи, в които Въльо и почитателите са учавствали, са били доста спокойни и се е обсъждала хореографията за мачове и те да минат без ексцесии.



В края на януари Въльо Петров  и съучастниците му бяха задържани, а против тях има повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, за изнудвания и насила. Няколко седмици по-късно бе арестуван и военослужещия Мирослав Петров, който също е бил част от наказателната бригада.  

Преди два месеца Окръжна прокуратура притегли четиримата  към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, бяха повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на " Ботев гард ", са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група  Мартин Ламбрев, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания. Делото бе трансферирано във Военна прокуратура, поради присъединяване на военослужещия. 

Адвокатът на Петров - Константин Давчев изиска мярката на клиента му да бъде сменена с по-лека, защото през времето на ареста с него и съучастниците му не са провеждани никакви следствени дейности. 

Адвокат Евдокия Кемалова съобщи, че военният е притеглен като обвинен за съизвършител и участник в групата, а по отношение на другите четирима не е поправено обвиняването, че военният е съизвършител. “На какво съображение вие разглеждате делото, откакто няма повдигнато обвиняване, което да прави делото подсъдно при вас ”, попита юристът. 

Решението на съда може да бъде обжавано във Военен апелативен съд в София. В съда не престават ограниченията на двамата служители на реда Галин Колев и Мартин Ламбрев, както и против някогашният началник на защитата на ФК " Ботев " Милен Христев. 

Очаквайте детайлности!

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР