Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара
Коментари Харесай

Постоянен арест за лихвар, разстрелял служител

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е отказана смяна на мярката за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на лихваря Владимир Василев, който е обвиняем по дело за ликвидиране на собствен чиновник в заложната си къща.

Срещу Василев е повдигнато обвиняване за това, че на 24.03.2021 година в Стара Загора, в офис на личната му компания за бързи заеми, е умъртвил с револвер 37-годишния Станимир Иванов по прякор Стамбето.

Жертвата, която е престъпно проявена, работила от няколко години за обвинения. Стамбето е осъждан за разпространяване на опиати. Името му се замесва и в палежи на коли.

През 2016 година нашумя, когато се барикадира в дома си и хвърляше коктейли Моллотов по полицията.

Убийството е осъществено със законно притежаван револвер.

Подсъдимият апелира отхвърли на Окръжен съд – Стара Загора, пред който делото се преглежда на първа инстанция, да промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека.

Апелативните магистрати решиха, че жалбата е неоснователна, защото няма съответни данни да е настъпила смяна в събитията по делото, а определението на окръжния съд е обосновано и законосъобразно.

Като безпричинно е признато и възражението на отбраната, че срокът на предварителното задържане е прекомерно дълъг защото съвещанията се насрочват ритмично и първоинстанционният съд поставя всички старания за решение на делото в рационален период.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Спрямо подсъдимия Владимир Василев в началото е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а след решение на различен състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли тази година тя е била изменена в „ домакински арест “ с електронно средство за наблюдаване.

След като по делото са постъпили данни, че Василев се е опитал да окаже въздействие върху очевидци по делото, в края на месец октомври, Апелативният съд почете настояването на прокуратурата и промени мярката му за неотклонение от „ домакински арест “ още веднъж в „ задържане под стража “.

Малко след 18.00 часа на 24 март 2021 г във компанията за бързи заеми поражда скандал сред притежателя Владимир Василев и 37-годишния Станимир Иванов по прякор Стамбето, който отишъл в офиса.

Вследствие на това притежателят вади законно притежавания си револвер, създава един изстрел и го убива на място.

Сигналът за стрелбата в офиса на бул. Цар Симеон Велики 142 е подаден в 18.19 ч.

Поискана е помощ от полиция и кола за спешна помощ. Свидетели на случая стават няколко индивида.

У убитият бил открит нож, за който обаче няма данни да е употребен по време на кавгата.

Убитият и стрелецът са имали взаимна активност от няколко години – главно бързи заеми и заложна къща. Скарали се, тъй като е установена липса на пари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР