Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин Сергей

...
Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин Сергей
Коментари Харесай

Апелативен съд потвърди присъдата на арменеца, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив

Пловдивският апелативен съд удостовери напълно присъдата на арменския жител Сергей Харутюнян, който бе задържан за пукотевица по пловдивчанина Атанас Карастойков.Той е наказан от окръжния съд на шест години отнемане от независимост за опит за ликвидиране на пазач на пловдивска дискотека. Срещу него бяха повдигнати две обвинявания – опит за ликвидиране и държане на револвер и муниции без позволение. Срещу Харутюнян има и трето обвиняване – увреждане на непозната движимост - автомобил. Става дума за джипа, който бе продънен от патроните.

Делото в Апелативен съд е формирано по митинг на окръжна прокуратура и потърпевшия, които упорстват за увеличение на наказването. Подсъдимият също е обжалвал присъдата с искане да бъде приет за почтен. Харутюнян е приет за отговорен за това, че на 29.07.2018 година Пловдив е направил опит съзнателно да умъртви Карастойков и действието е осъществено преднамерено.

Следанализ на доказателствата по делото, Пловдивският апелативен съд приема за безспорно потвърдено, че Сергей е създател на опита за ликвидиране, който е направил с нелегално притежаван револвер. Той би трябвало да изтърпи и предходна условна присъда от година и три месеца, в изпитателния период, на която е направил опита за ликвидиране. Арменецът би трябвало да изплати и 15 000 лв. обезщетение на потърпевшия за претърпени морални вреди.

Пострадалият Карастойков работел в частна охранителна компания и изпълнявал активността на пазач на дискотека. Три месеца преди опита за ликвидиране, подсъдимият и негови другари, паркирали пред входа на заведението с желание да влязат. Портиерът помолил подсъдимия да реалокира автомобила си. Той отказал. Бившият ММА първенец Харутюнян нападнал охранителя. Дошли телохранители от дискотеката и настанал пердах. В резултат на това на двама от приятелите на Сергей били породени разнообразни по степен пострадвания.

Припомняме, че при започване на април 2018 година и негови сънародници се пробвали да влязат пияни в огромен нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си безусловно пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезнали в сблъскване с охранителите. При конфликта е била счупена челюстта на единия. В следствие арменците са отправяли закани и предизвестия към управата на клуба и притежателите на охранителната компания. Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и по тази причина явно арменците минали към физическа разпра.

Карастойков бе причакан пред дома си в Кършияка на 29 юли 2018 година и прострелян на няколко места. При стрелбата патроните пробили задна лява гума и заден ляв калник на паркирания наоколо автомобил „ Мерцедес ". След това обвиненият се отдръпнал, преоблякъл се и тръгнал с автомобил към Курортен комплекс „ Слънчев бряг ", където бил арестуван. Пострадалият е бил настанен за лекуване в болница.

Ден по късно бяха задържани арменските жители Сергей Харутюнян и Артур Осипян.

Впоследствие Артур бе освободен, защото не бяха открити директни доказателства, които да го свързват с закононарушението.

Решението на Апелативен съд – Пловдив предстои на обжалване или митинг пред Върховния касационен съд.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР