Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в убийство лихвар

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в убийство лихвар
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за лихвар, гръмнал служител

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинявания в ликвидиране лихвар В. В. като удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ и отхвърли като неоснователна жалбата му за смяната й  в „ домакински арест “ или „ парична гаранция “.

Срещу В. В. е повдигнато обвиняване за това, че на 24.03.2021 година в Стара Загора, в офис на личната му компания за бързи заеми, е умъртвил с револвер С. И. Пострадалият работил от няколко години за обвинения, който е притежателя на компанията. Убийството е осъществено със законно притежаван револвер.

Апелативният съд реши, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото съмнение, че В. В. е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат за преднамерено ликвидиране, което се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Магистратите считат, че убийството не е осъществено под въздействието на физиологичен афект, а обвиненият се е подготвил авансово за него. Отпратил служителката си  и останал самичък с потърпевшия и брат си, като преди този момент изключил  охранителните камери в помещението.

Твърдението, че е стрелял при самоотбрана, тъй като потърпевшият извадил нож, се опровергава от доказателствата по делото. Действително е открит сгъваем нож, само че той е бил в облеклата на потърпевшия.

Апелативните магистрати одобряват, че има заплаха при по-лека мярка за неотклонение В. В. да се укрие или да извърши закононарушение.

Делото се прегледа в отсъствието на обвинения по негова експлицитна писмена молба, в която се споделя, че не желае да участва на процеса.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР