Пловдив. Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години затвор и

...
Пловдив. Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години затвор и
Коментари Харесай

Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години затвор и глоба от 3000 лева обвинения за блудство с непълнолетни зъботехник

Пловдив. Пловдивският областен съд осъди на 6 години затвор и санкция от 3000 лв. подсъдимия Г. К., откакто го призна за отговорен в осъществяване на закононарушения срещу половата цялост на малолетни, както и в основаване на нецензурен материали. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от Съдебната палата.

Пловдивският областен съд в процедура, протекла по съкратеното правосъдно разследване, дефинира на подсъдимия Георги Колев наказване в размер на 6 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 3000 лв..

Подсъдимият призна напълно виновността си, както и обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт, и изрази страдание за случилото се. Размерът на по този начин наложеното наказване отнемане от независимост е избран след редуцирането му с една трета, на съображение член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият бе приет за отговорен и по 6-те обвинявания, повдигнати против него, а точно в това, че: за разнообразни интервали от 2015 година до месец май 2018 година в гр. Пловдив е правил блудствени дейности с две девойки, ненавършили 14-годишна възраст, а на 3 май 2020 година и с трето момиче, ненавършило 14-годишна възраст – закононарушения по член 149 ал.1 от Наказателен кодекс, член 149 ал.5 т.1 вр. ал.1 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс, както и в това, че е склонявал малолетно и малолетно лице да следят сластни дейности – закононарушения по член 155б ал.1 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият бе приет за отговорен и в това, че на 10 декември 2018 година в гр. Пловдив е основал и за времето до 5 май 2020 година е държал нецензурен материал - видеофайл, за основаването на който са употребявани лица, ненавършили 18 година – закононарушения по член 159 ал.4 т.1 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и член 159 алинея 6 от Наказателен кодекс.

Окръжният съд осъди подсъдимия да заплати на две от потърпевшите девойки обезщетение в размер от по 13 000 лв. на всяко, както и 5000 лв. на третото потърпевшо момиче.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР