Плеймейкърът на Шарлът Хорнетс ЛаМело Бол заяви, че възстановяването му

...
Плеймейкърът на Шарлът Хорнетс ЛаМело Бол заяви, че възстановяването му
Коментари Харесай

Звезда на Шарлът се завръща за началото на новия сезон в НБА

Плеймейкърът на Шарлът Хорнетс ЛаМело Бол съобщи, че възобновяване му от травма в глезена върви добре и чака да бъде подготвен за игра за началото на предсезонната подготовка.

На три пъти през този сезон 21-годишният баскетболист обръщаше левия си гален, преди да счупи десния си на 1 март. Наскоро той претърпя и интервенция и към момента се придвижва с шина на крайници.

Неговата травма попречи на " стършелите " да се борят за място в плейофите в НБА през този сезон, а проблемите със закона, които имаше Майлс Бриджес, както и контузиите на водещи фигури като Гордън Хейуърд, Коди Мартин и Кели Убре-младши също не помогнаха на идеята на отбора.

През този сезон Бол записа 36 мача, само че реализира рекордните в кариерата си 23,3 точки и 8,3 битки приблизително на мач, като стана вторият най-млад състезател в историята на НБА с най-малко 1000 точки, битки и асистенции след ЛеБрон Джеймс.

Charlotte Hornets point guard LaMelo Ball said he anticipates being ready for training camp in September after suffering through an injury-plagued 2022-23 season in which he sprained his left ankle three times and fractured his right ankle.
— WNCT (@wnct9)
" Няма да играем в плейофите, тъй че няма никакво значение дали съм взел участие в 36, 25 или 50 мача. Факт е, че няма да участваме в тях. В момента просто се пробвам да бъда подготвен за новия сезон ", разяснява най-малкият от тримата братя Бол, които минаха през НБА.

" Мразя да пия мляко, само че татко ми постоянно ме кара, тъй че в този момент всяка вечер хапвам бисквити с мляко, с цел да ми се заздравят костите ", разяснява още Бол, който бе определен под номер 3 в драфта през 2020 година от Шарлът.

Хорнетс заемат 14-о място в класирането на Източната конференция с 23 победи и 50 загуби и нямат и научен късмет за попадане в плейофите, до началото на които им остава да изиграят още девет мача.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Георги Крумов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР