Плащаме по-скъпи дрехи от европейците, отлепен етикет издава шашмата. Една

...
Плащаме по-скъпи дрехи от европейците, отлепен етикет издава шашмата. Една
Коментари Харесай

Плащаме по-скъпи дрехи от европейците, отлепен етикет издава шашмата


Плащаме по-скъпи облекла от европейците, отлепен етикет издава шашмата. Една и съща блуза в Атина е 97 лева, в София 129 лева
Отлепен етикет на облекла,продавани в магазин на една от най-големите компании за мода в света, издаде какъв брой по-високи цени заплаща българинът по отношение на купувачите в богати страни като Франция, Германия, Австрия, Италия и др.А по отношение на цената за гръцкия пазар
у нас е с над 30% по-скъпо.
Репортер на „ Телеграф “ направи инспекция в един от магазините за облекла от по-висок клас на компанията в София. След това съпостави цените на една и съща блуза в онлайн магазина на производителя за разнообразни пазари в Европа.

Оказа се, че върху етикета на блузата са залепени една върху друга три цени. Първата е 59,95 евро, което, превърнато в български пари, прави 117,25 лв.. Върху нея е залепен етикет с цена 49,95 евро (97,69 лева). А най-отгоре е залепена цената за българския пазар от 129 лв. – най-висока от всички, в случай че превърнем левовете в евро. На някои от облеклата българската цена просто беше паднала и по този начин се виждаше сумата от 49,95 евро.

 Вляво: Скрийншот от онлайн магазина за гръцкия пазар. / Вдясно: Отлепен етикет издаде разликата в цените.,  
Вляво: Скрийншот от онлайн магазина за гръцкия пазар. / Вдясно: Отлепен етикет издаде разликата в цените.
Това разрешава на родния покупател елементарно да направи съпоставяне с цената, която заплаща той, и тази, която заплащат потребителите в други страни.

На въпрос на „ Телеграф “ към продавачката за какво има такава разлика, тя отговори, че такава била политиката на магазина. Подобна беше обстановката и с други облекла в магазина, които също имаха залепени една върху друга три цени.

Отлепеният етикет ни даде мотив да проверим какви са цените на същата блуза на разнообразни пазари в онлайн магазина на компанията. Сред тестваните страни цената за България беше най-висока. Най-ниска се оказа в Гърция и Испания.

Там блузата се продава за 49,95 евро, което значи, че този продукт в България е с 32% по-скъп. В страни като Германия, Франция, Италия, Финландия важи цената от 59,95 евро, което е 117,25 лв. – също по-евтино по отношение на България. В прилежаща Румъния обстановката е сходна, само че там цената е в леи, което, превърнато в родни пари, излиза 117,53 лв..

На някои други пазари отвън Европейски Съюз цената е доста по-висока, даже по отношение на тази в България. В Съединени американски щати да вземем за пример същата блуза коства 99,90 $, или 182,30 лв.. Покупателната дарба на българските консуматори обаче не може да се съпостави с тази на американците.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР