Планински водач от София, който правел преход в Пирин със

...
Планински водач от София, който правел преход в Пирин със
Коментари Харесай

Планински водач падна от ръба Кончето, спасяваха го цяла нощ

Планински лидер от София, който правел преход в Пирин със собствен другар, е паднал в региона на Кончето в Пирин, само че бе избавен. Сигнал за случая е подаден в събота към 16 часа и незабавно са образувани няколко групи планински спасители от Банско, Разлог и Добринище, присъединили са се и техни сътрудници от София.

Пострадалият е паднал по стръмен скат в посока Долината на връх Бански суходол. Около среднощ спасителите са били при него на мястото. Той е бил контактен, само че с контузия на глезена и коляното. " Цяло знамение е, че след такова тежко рухване на 200-300 м по скалите е оживял ", споделиха взели участие в акцията спасители.

Операцията по извеждането му от Долината е била извънредно тежка поради студеното време и региона, до който се достигало мъчно без да има пътека.

25-годишният лидер е бил добре снабден, подавал е светлинен сигнал и е викал, тъй че да го открият по-лесно. Имал е и шанс, че е паднал в пряспа сняг. С носилка е превозен до базата на ПСС в Банско, откъдето кола за спешна помощ го е откарала до разложката болница за определяне на контузията.

Акцията с присъединяване на 25 спасители е завършила към 7 часа тази заран. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР