Плъхове и мишки на фронтовата линия в Украйна. Те разпространяват

...
Плъхове и мишки на фронтовата линия в Украйна. Те разпространяват
Коментари Харесай

Напаст от плъхове и мишки на фронта в Украйна

Плъхове и мишки на фронтовата линия в Украйна. Те популяризират заболявания, които карат бойците да повръщат и кръв да се стича от очите им. Ужасът, разказан от CNN, пресъздава бруталните условия от окопите на Първата международна война.

Украинска военнослужеща с военното наименование " Кира " си спомня по какъв начин предходната есен, до момента в който се била в южна Запорожка област, батальонът й е бил обзет от " миша зараза ". 

" Представете си, че лягате да спите и внезапно се появява мишка, която почва да пълзи в панталоните или пуловера ви, дъвче върховете на пръстите или хапе ръката ви. Спите два или три часа, според от това какъв брой огромни късметлии сте ", споделя Кира пред CNN. Тя пресметнала, че в нейната землянка от четирима бойци е имало към 1000 гризача. " Не мишките ни идваха на посетители, ние бяхме в дома им. "  

Нашествията се дължат частично на промяната на сезоните и цикъла на чифтосване на мишките. След следващата сурова военна зима, мишките търсят храна по близо 1000-километровата фронтова линия, разпространявайки заболявания.

Кира сподели, че е пробвала всичко, с цел да изгони мишките от бункерите - напръскване с отрова, напръскване с амоняк, даже пробвала с молитва. Магазините наоколо се запасили с артикули срещу мишки, което проработило за известно време. Но защото мишките продължавали да идват, те пробвали и други способи.
  " Имахме котка на име Буся и първоначално тя помагаше, като ядеше мишки. Но по-късно те станаха толкоз доста, че тя просто се отхвърли. Една котка може да хване една или две мишки, само че в случай че са 70, това е нереално. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР