Пийте една студена вода, препоръчват от Европейския парламент. И не

...
Пийте една студена вода, препоръчват от Европейския парламент. И не
Коментари Харесай

Зелена светлина: Пийте повече чешмяна вода, препоръчват от ЕП

" Пийте една студена вода ", предлагат от Европейския парламент. И освен предлагат, ами към този момент законово предизвикват използването на чешмяна, вместо бутилирана вода. Основните аргументи са две: понижаване на използването на пластмасови бутилки и грижата да не пием вода, в която пластмасата оставя дълготраен отпечатък с микроскопични частици и нездравословни съединения.

Опитът демонстрира, че положителните европейски пожелания имат изменчив триумф, за разлика от съответните условия. Заобикалянето на пластмасовия амбалаж е изцяло допустимо, стига повече чешмички да се появят на публични места, а заведенията за хранене и заведенията да бъдат насърчени да оферират гратис чешмяна вода на клиентите си.

Но до каква степен водата от чешмата е по-добра от тази в пластмасовите бутилки? За другите региони и страни отговорите са многочислени. Тук на помощ идват качествените филтри. Такива, които могат да задържат хлора, бактериите и всевъзможни частици, даже и най-микроскопичните. Веднъж инсталирани към водопреносната система, те подсигуряват доста по-високо качество на водата.

И тъй като с хубавото бързо се привиква, технологиите оферират и мобилни решения за чиста вода. Сравнително компактни портативни уреди със седем степени на дестилация. В добавка със стъклен съд, те трансформират даже и някои съмнителни води в изворни. Така че - наздраве. Защото качествената вода е не по-малко, а доста по-важна от качествената храна.

Да не приказваме за шлагера, наименуван атомна вода. В легендите е позната като " жива ", преди изследванията да я изпратят в рубрика " обогатена с водород ". В природата това е необичайност. Но положителната остаряла електролиза, в комбиниране с авангардни апарати, към този момент я прави налична за мнозина. Водородната вода, която най-общо казано работи като суперантиоксидант, има всички шансове да отвори нов раздел в науката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР