Пицата с ананас се смята за един от най-лесните начини

...
Пицата с ананас се смята за един от най-лесните начини
Коментари Харесай

Пицата с ананас, която италианците заобичаха

Пицата с ананас се счита за един от най-лесните способи да вбесиш италианец. Точно както да чупиш спагетите, преди да ги сложиш да се варят, или да направиш сос Карбонара със сметана. Но постоянно има изключения и в тази ситуация то е дело на пицаря Джино Сорбило.
 Как се прави пица с рекордните 1001 сирена
Как се прави пица с рекордните 1001 сирена

Нагледен образец от Франция

Наскоро той добави към менюто на ресторанта си на улица Via dei Tribunali в Неапол нов тип пица - Маргарита с ананас на цена седем евро. Първоначално той не е вдигал доста звук към новото попълнение и се оказало, че доста хора си го поръчват и го харесват. Но когато споделил за пицата в профилите си в обществените мрежи, незабавно се намерили и доста критици.

Пицата на Сорбило обаче е доста по друга от пица Хавай, която се предлага на всички места по света. Той залага не на доматен, а на сметанов сос за основа, което изцяло трансформира усета. Защото, съгласно него, това е главната причина хората да не харесват пицата с ананас - доматът също е плод и киселинността на двата няма по какъв начин да сътвори добър усет.

А ананасът върху пицата минава специфична обработка, преди да се озове върху пицата. Той се запича авансово на фурна, след което се охлажда. При повторното си изпичане той придобива карамелен усет. Върху тестото се поставя и пушена провола, маслиново масло и босилек. А след изпичане се поръсват стърготини от двата типа сирене какорикота - козе и биволско.

Собрило не крие, че е основал своята Маргарита с ананас, за да се " бори с предразсъдъците по отношение на храната ". И го прави точно на историческата улица в Неапол с над 3000-годишна история, където се твърди, че човек може да опита най-хубавата пица в света.
 Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица
Къде в Европа (но отвън Италия) вършат най-хубавата пица

Изборът на италианците

Той е отчаян от обстоятелството, че хората следват общобитуващото мнение и елементарно осъждат някои съставки и способи на подготвяне на храна, единствено тъй като не са се използвали до преди няколко години. Но е готов да сервира своята пица с ананас на всеки, който не се тормози да опитва и да пробва нови усети, цитират го от CNN.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР