Пиперинът е съставката в черния пипер, която ни кара да

...
Пиперинът е съставката в черния пипер, която ни кара да
Коментари Харесай

Народна медицина с черен пипер

Пиперинът е съставката в черния пипер, която ни кара да кихаме, само че и също ни оказва помощ и да трупаме килограми, сочат резултатите от изследване. Все още няма задоволително проучвания по този въпрос, само че в случай че учените съумеят да потвърдят това, черният пипер би могъл да се употребява при терапия за затлъстяване и болесттите, които са свързани с него.

Черният пипер е добре позната фалшификация, която постоянно се употребява и в националната медицина. Най-много той се ползва при простудни болести. Подправката, обаче, е извънредно ефикасна и при мощна кашлица, болки в гърлото, както и главоболие.

Освен това е потвърдено, че черният пипер може да облекчи положения като синузит, бронхопневмония, бодежи, които се получават на нервна почва и други

При болки в гърлото направете загряващ компрес благодарение на хартия, черен пипер и свинска мехлем. Намажете хартията с маста и поръсете хубаво със смления черен пипер. После наложете компреса и от горната страна завийте с вълнен шал. Ще усетите, че гърлото ви се загрява – в случай че кожата стартира да се зачервява, свалете компреса.

 Народна медицина с черен пипер

При упорита и неприятна кашлица смесете 100 г мед с 25 г надробен черен пипер. Към тях би трябвало да добавите още настъргано индийско орехче и 50 г смляно ленено семе. Разбърквате хубаво сместа и приемате по 1 ч.л. преди храна заран и вечер.

При настинка най-лесният метод за бързо възобновяване е да си извършите греяно вино с черен пипер. Бронхопневмонията се лекува благодарение на памучен плат, ракия и черен пипер.

Платът се понапоява с алкохола, след което от горната страна се поръсва черен пипер. Сложете превръзката на гърдите на болния, от горната страна наложете хартия (може парче вестник, надупчен с игла), след което вълнен шал. Единственото изискване е да не нанасяте компреса в региона на сърцето.

За болки в ставите можете да си приготвите мас. Сложете в подобаващ съд чаша зехтин и 1 с.л. надробен черен пипер. Оставете съда на муден огън да заври, след което оставете да къкри сред 5 и 10 минути. Отдръпвате от котлона и охлаждате, след което прецеждате мехлема. Можете да употребявате сместа за масажи на проблематичните места.

При ангина и упорита кашлица, смесете 1 ч.ч. мед с 1 с.л. надробен черен пипер и разбъркайте. Приемайте от сместа 4 пъти на ден по 1 ч.л.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР