Пилотът на сваления руски щурмовик Су-25 се оказа бивш украински

...
Пилотът на сваления руски щурмовик Су-25 се оказа бивш украински
Коментари Харесай

Загиналият в Сирия пилот на Су-25 е бившият украински летец от Крим Роман Филипов

Пилотът на сваления съветски щурмовик Су-25 се оказа някогашен украински авиатор от Симферопол и се споделя Роман Филипов, написа k-politika.ru с позоваване на източник в съветското МО. По-рано група самостоятелни проверяващи Conflict Intelligence Team (CIT) разгласиха снимка на документ, открит в джоба на починалия водач. Това е копие от доклад на командира на „ смесения авиационен полк със особено назначение” подполковник С. Аксьонов с предложение за държавна премия на майор Филипов за чудесно осъществяване на бойни задания в Сирия.

Пилотът се опитал да с скрие измежду огромни камъни, само че не съумял да се отдалечи. Отбранявал се с 20-заряден револвер " Стечкин ". Накрая взривил граната, която умъртвила двама от терористите, написа in24.org.

Руският щурмовик Су-25 е свален в сирийската провинция Идлиб на 3 февруари. Това е първата бойна загуба на аероплан в Сирия.

След това съветските военни неотложно нанесли удари по позиции на групировката „ Джебхат ан-Нусра”, която смъкна щурмовика. Унищожени са над 30 терористи.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР